În numele pielii tale

Trendul anti-aging se sprijină deja pe o industrie de 50 de miliarde de dolari. Oferta este tot mai sofisticată, promisiunile din ce în ce mai tentante, iar laboratoarele de cercetare din domeniu încă speră să găsească antidotul pentru îmbătrânire. Dar până la descoperirea Fântânii Tinereții, e important să fii în continuare atent la ceea ce mănânci și la ceea ce pui pe piele.

de Andreea Liptak Spiridon, Longevity Advisor

 

O piele sănătoasă este oglinda unui sistem imunitar puternic.

Pielea, cel mai întins organ al corpului, este unul dintre cele mai importante componente ale sistemului imunitar. Când folosești produse de calitate, recompensa pe termen lung va fi un look tineresc și sănătos. Dar există ceva mult mai însemnat, dincolo de aparențe: stărea de sănătate a întregului organism.

Pe pielea noastră viețuiesc peste 1000 de specii de bacterii bune, o “populație” la fel de importantă precum microbiota care există în interiorul nostru. Sănătatea acestor bacterii este direct răspunzătoare de o piele eliberată de toxine, sănătoasă și radiantă. Deci tot ce ai de făcut este să le prețuiești și să le “hrănești” cu ingrediente care le protejează.

 

Fără să realizeze, multe persoane își agreseză pielea continuu.

A-ți abuza pielea înseamnă în primul rând a nu acorda atenție hranei tale de zi cu zi și odihnei. Este important și urgent să te organizezi, conștient. Orientează-te către hrană organică, fructe și legume bogate în nutrieți, proaspete și de sezon. Hidratarea este și ea esențială; o apă de cea mai bună calitate, băută corect, este un adevărat medicament.

Să nu uităm de agresorii externi, care ne pândesc nevăzuți din mediul înconjurător și asupra cărora nu avem prea mult control: poluanți, toxine, radiații. În fața lor, în această luptă invizibilă, putem doar să fim defensivi și să ne protejăm, apelând la loțiuni create special în acest scop.

 

Pielea se hrănește.

Când pui ceva pe pielea ta, indiferent ce, să nu uiți că ea este la fel de vie ca tine. Se hrănește cu fiecare moleculă care vine în contact cu ea sau se va distruge în tentativa ei de a evita ingredientele care-i sunt otravă, fie că vorbim despre cosmetice, produse de makeup, seruri sau creme.

Totuși, așa cum nici tu nu poți înghiți un pepene roșu întreg, nici ea nu poate să se bucure de absolut orice, în orice condiții. De pildă, deși e în trend să aplici colagen pe piele, acest demers este complet inutil, pentru simplul fapt că moleculele de colagen sunt mult prea mari pentru a penetra pielea.

Pe de altă parte, în Statele Unite de exemplu, cele peste 1400 de chimicale și substanțe toxice permise de lege a fi introduse în produsele cosmetice, sunt suficient de mici pentru a pătrunde în piele, în ciuda eforturilor ei de a le refuza. Multe dintre ele sunt deja interzise pe alte continente. De aceea, dacă îți dorești produse americane mizând pe faptul că în Statele Unite se fac cele mai mari investiții în cercetare în anti-aging, asigură-te că optezi pentru produsele unei companii care are dreptul să-și comercializeze produsele la nivel global. Acest lucru este o dublă-garanție: (1) ai toate șansele să ajungi la cele mai avansate produse anti-aging din lume și (2) acestea se supun chiar și celor mai stricte reguli scrise vreodată, posibil chiar mai stricte decât legislația din țara în care locuiești.

De asemenea, este important să știi este că a-ți hrăni pielea cu chimicale poate fi mult mai nociv pentru organismul tău, decât a le înghiți. Atunci când înghiți toxine, datorită dimensiunii tractului nostru digestiv, există toate premisele ca acestea să fie distruse de multiplele bariere protective pe care trebuie să le traverseze, dar și mulțumită funcțiilor ficatului care în ultimă instanță, va face totul pentru a le da lovitura de grație. În schimb, cam tot ce pui pe pielea ta, ajunge direct în circuitul tău sanguin.

 

Pielea ta nu poate citi etichetele produselor cosmetice, tu însă poți.

Un studiu realizat tot în Statele Unite arată că în medie, femeile folosesc zilnic 12 produse diferite de makeup și de îngrijire a pielii. Acestea conțin în total aproximativ 170 de ingrediente. Marea majoritate a acestora sunt chimicale artificiale. Dacă vei acorda atenție etichetelor de pe produsele pe care le folosești, vei constata că inclusiv cele care se proclamă “naturale” ori “organice”, conțin astfel de substanțe. E cât se poate de plauzibil ca aceste ingrediente toxice să îți ofere pe termen scurt, efecte extraordinare, dar realitatea este că în timp, îți vor distruge pielea într-un mod ireversibil și îți vor afecta starea generală de sănătate.

E important să identifici companii ale căror merite sunt recunoscute de “voci” independente, cu competențe reale în domeniu și care și-au demonstrat integritatea de-a lungul anilor. Marketingul bun nu este o garanție pentru nici o promisiune verbală, la fel cum nici ADN-ul imprimat pe eticheta unui produs nu garantează faptul că acesta a fost creat în armonie cu codul genetic al speciei noastre. Într-o lume dispusă să alerge după himere, uneori marketingul nu este decât masca aurită a unei mari iluzii scoase la vânzare. Verifică așadar produsele pe care vrei să le cumperi, află ce conțin și cine garantează că acestea sunt eficiente și sigure.

 

Creme sigure fără conservanți nu există.

Oricât de mult ne-am dori, soluții anti-aging sofisticate și fără conservanți, nu există. Există doar creme preparate instant în cantități mici, de folosit în secunda doi pe o piele foarte curată. În lipsa conservanților, orice secundă în plus este o oportunitate extraordinară pentru bacteriile ajunse în compoziția ei, să se reproducă. Aceste bacterii sunt incredibil de adaptabile și odată ajunse pe piele, vor intra într-un teribil război cu microbiata pe care noi mizăm. Este evident cine câștigă.

Dacă vrei să îți tratezi pielea cu ingrediente organice 100% (vezi uleiurile naturale, uleiurile esențiale organice sau peelingurile din fructe proaspete), apelează la un specialist care are competențe în domeniu și care face astfel de tratamente. De pildă, la unul care cunoaște străvechile principii ale medicinii ayurvedice. Nu deveni propriul chimist și nu transforma baia în propriul laborator, pentru că e foarte posibil ca aventura ta să se încheie cu o vizită la medicul dermatolog.

 

Și-acum încotro?

A descoperi de acum încolo pe etichetele produselor pe care le folosești, o listă lungă de ingrediente ale căror nume nu le poți pronunța, nu trebuie să fie o experiență soră cu disperarea. Să nu pierdem din vedere că H2O e ceva esențial pentru viața noastră, în ciuda faptului că mulți oameni nu cunosc formula apei. Acest articol este scris ca să te ajute, nu ca să-ți creeze o grijă în plus.

Vei spune că un astfel de demers din partea ta, acela de a deveni pe deplin conștient/ă ce faci cu tine, este ceva ce consumă timp și energie. Poate simți că nu ești dispusă să investești aceste două resurse pentru persoana care se va uita la tine din oglinda în care vei privi peste 10 ani. Ai dreptate. Dar puterea este în mâinile tale acum și cineva trebuie să iți spună că o vei pierde, dacă nu înveți cum să o folosești.

Având aceste informații, vei descoperi probabil de acum încolo pe toate etichele 1, 2 sau chiar 10 ingrediente nedorite. Optează pentru acei producători care apelează la cantități ale acestora mult sub limita minimă admisă de lege. O companie serioasă întotdeauna va fi dispusă să îți ofere explicații și garanții în legătură cu ingredientele folosite în propriile produse. Acest tip de poziționare este certificatul integrității sale. Dacă furnizorul produselor anti-aging pe care le folosești azi, nu e dispus sau nu știe să răspundă întrebărilor tale, probabil că nu este partenerul potrivit. Iar tu ai nevoie de un partener serios. O călătorie pe tărâmul anti-îmbătrânirii nu se face de unul singur.

 

Tinerețea veșnică este închisă în genele noastre.

Nu există lacăt fără cheia potrivită. În peisajul longevității, s-a deschis o nouă cursă contracronometru care are ca destinație finală, influențarea expresiei genetice. Cei mai mari jucători în domeniu se bazează pe investiții de sute de milioane de dolari pentru a identifica formula viitorului. Cercetătorii sunt preocupați să obțină codul perfect de deblocare a tinereții, folosind ingrediente naturale. Acest cod va putea activa resurse inimaginabile din ADN-ul nostru, fără nici un efect advers. De când ne naștem și până murim, purtăm înscrisă în noi o adevărată comoară pe care exploratorii din laboratoarele genetice, o descoperă tot mai mult.

Există deja formule care țintesc genele raspunzătoare de tinerețea organismului, dar nu sunt pe toate rafturile. Inovațiile sunt înțelese treptat, pentru că mintea este sclava obișnuințelor și renunță greu la creațiile ei – prejudecățile. Aceste tipuri de produse și tehnologii sunt deocamdată protejate de patente stiințifice și drepturi intelectuale. Sunt comercializate doar de acele companii care au fost dispuse sa riște investiții foarte mari în domeniu, în vreme ce competitorii lor s-au concentrat pe mass-market, mizând pe cantitate, în detrimentul unei revoluții în domeniu. Pentru cei care au avut curaj, viitorul este o scenă deschisă. Aceste soluții inovatoare sunt acum vârful de lance al industriei anti-aging. Rezultatele lor depășesc nu doar capacitatea noastră de percepție și înțelegere, ci și asteptările noastre cele mai fanteziste.

 

Viitorul îți aparține.

De fiecare dintre noi depinde să ne valorizăm corect, să ne cunoaștem corpul și pielea și să descoperim cea mai potrivită soluție pentru ele. Trebuie să devenim conștienți 100% și să ne fixăm intenția de a nu mai face compromisuri. Investiția în corpul nostru va fi întotdeauna direct proporțională cu gradul nostru de înțelegere, cu capacitatea noastră de a nu ne lăsa adormiți de orice reclamă bună. Când investești în corp, profitul este timpul – cea mai valoroasă resursă a noastră, dintre toate.

 

Foto: unsplash

Un curs de machiaj unic, cu un profesor unic. Mirela Vescan este un make-up artist cu o carieră excepțională de aproape 30 de ani și astăzi este mentorul mai multor generații de machiori.

 

Mirela Vescan  ne este foarte cunoscută datorită prezenței ei în formatul mai multor emisiuni Tv de succes și datorită faptului că semnătura ei a fost văzută in  toate revistele publicate la noi în țară și este unul dintre cele mai cunoscute în lumea modei. Experiența ei profesională o transferă astăzi elevilor ei și a dezvoltat “metoda Vescan” adică un stil de predare bogat în tehnici, teme și trucuri valoroase. Elevii Mirelei învața astfel repede, ușor și cu plăcere, machiaje multe și variate: natural, “smokey eyes”, „foxeyes”, “contouring”, “cut-crease”, “show”, machiaje de zi și seară, mireasă, progresiv, “pin-up”, machiaje pentru persoane care poartă ochelari și senioare, etc.

 

Dacă iubiți machiajul și sunteți interesați să-l învățați de la cei mai buni,
Revista Cosmobeauty , recomanda  Academia Mirela Vescan

TORT RAW VEGAN DE CIOCOLATĂ ȘI FRUCTE

Bine v-am găsit! Când am creat acest blog, un link spre “rețete” a fost ultimul lucru la care m-am gândit. Dar niciodată nu e prea târziu. :)) Mai jos găsiți rețeta tortului raw vegan cu cacao, nuci și fructe, pe care l-am postat ieri pe Facebook și Instagram și care a stârnit atât de multă poftă. Cu alte cuvinte, am…

Painea nu ingrasa

Ci cantittea de paine pe care o consumi si combinatiile pe care le faci cu ea. Painea este, cum bine stim,un carbohidrat. Si, ca toti carbohidratii, daca se consuma in exces, ingrasa. Cu totii stim ca painea este, pentru multi dintre noi, nelipsita din alimentatia zilnica. De-a lungul anilor, printre clientii mei, am intalnit oameni dependenti de consumul de  paine.…

Andreea Liptak: “Cred că afacerea viitorului este exact ca a noastră: fără spaţii închiriate, fără [...]

Cred că afacerea viitorului este exact ca a noastră: fără spaţii închiriate, fără angajaţi, fără linii de producţie lângă care trebuie să stai, fără depozite pe care trebuie să le gestionezi. Interviu cu Andreea Liptak Spiridon     Prima întrebare care poate doar să ţi se pară că a mai fost pusă şi cu alte ocazii este următoarea: Cine este…

Cum a slabit Andreea Banica, cu programul de dieta si sport personalizat de @carmenfit

“Bineînțeles că sport nu puteam face după cezariană și nu aș recomanda să vă apucați atât de repede de dieta și sport după naștere! De ce? Pentru că organismului îi trebuie să își revină tot atât timp cât ați fost însărcinate!Tot atunci m-am gândit că este timpul să apelez la @carmenfit (intrați la ea pe instagram să vedeți ce rezultate au femeile care lucrează cu ea!) să mă ajute să scap de kg acumulate în tot acest timp în care nu am putut face nici un fel de mișcare.”

Mircea Coltoi: “Practicat organizat și riguros, înotul introduce ordine într-o zi încărcată sau haotică.”

Înotul este recomandat pentru funcțiile sale sanogenetice sau recreativ-ludice. Alegem înotul, dintre multe alte discipline sportive, pentru că ne pare ușor, relaxant si cu numeroase influențe pozitive. Înotăm pentru că devenim armoniosi fizic și psihic. Despre toate acestea si chiar mai mult decat atat, in interviul nostru cu Mircea Coltoi.   Prima intrebare este una de incalzire: cine este Mircea…

Periuta de dinti electrica Issa cu peri de silicon

ISSA folosește tehnologia Sonic Pulse pentru a transmite pulsații de înaltă intensitate prin capul unic de perie pentru o curățare eficienta, îndepărtarea placii bacteriene, a colorațiilor dentare, prevenind formarea cariilor și a depunerilor de tartru. Designul unic al periei oferă o flexibilitate 3D care poate ajunge chiar și în zonele mai puțin accesibile. Parca facuta pentru călătorie, ISSA nu necesită stație…