Andreea Liptak: “Cred că afacerea viitorului este exact ca a noastră: fără spaţii închiriate, fără [...]

Cred că afacerea viitorului este exact ca a noastră: fără spaţii închiriate, fără angajaţi, fără linii de producţie lângă care trebuie să stai, fără depozite pe care trebuie să le gestionezi.

Interviu cu Andreea Liptak Spiridon

 

 

  1. Prima întrebare care poate doar să ţi se pară că a mai fost pusă şi cu alte ocazii este următoarea: Cine este Andreea Liptak Spiridon?

Sună amuzant. Nu îmi amintesc să mă fi întrebat cineva vreodată atât de direct. În ciuda aparenţelor, sunt un om obişnuit, preocupat de propria transformare şi de toate consecinţele care decurg din ea.

 

  1. Sunt oameni care modelează contexte, personalităţi şi alţii care îţi plimbă pe sub nas un fel de ţinte mişcătoare. Pe tine cine te-a plăsmuit? Cine te-a modelat? Cine te-a învăţat… să fii?

În primul rând m-au modelat toate experienţele de viaţă conştientizate. În egală măsură, m-au modelat consecinţele nefaste ale celor trăite în mod mecanic. Şi m-au mai modelat şi oamenii cărora le-am permis.

 

  1. Cum era viaţa la Arad, în copilăria ta? Cu toate bunele şi frumoasele ei?

Am avut o copilărie foarte veselă, cu toate vacanţele petrecute la bunici. Am fost înconjurată de foarte mulţi prieteni foarte activi, deci m-am bucurat de toate experienţele şi jocurile copilăriei. Pe de altă parte, mi-am rezervat şi multe momente pentru introspecţie.

De mic copil, am avut o înclinaţie spre spiritualitate şi spre fenomene aflate dincolo de cele 5 simţuri obişnuite. Observam şi mă autoobservam – acestea au fost cele mai mari bucurii ale mele, pe lângă faptul că mă lăsam complet sedusă de entuziasmul şi hărmălaia specifice unei găşti de copii curioşi de orice nouă experienţă.

 

  1. Ştiu că este un privilegiu să fim părtaşi la astfel de momente, dar care este cel mai frumos cu putinţă dar pe care consideri că ţi l-a dăruit familia ta, dincolo de a-ţi da viaţă?

Un cadru pentru a dobândi o încredere totală în forţele proprii.

 

  1. Te rog să faci un exerciţiu de imaginaţie şi să laşi aici un singur cuvânt pe care ai vrea ca mama ta să-l audă acum.

Mulţumesc.

 

  1. Există un mit al provincialului care, odată venit în Bucureşti, este mult mai determinat să reuşească. Ai ajuns un jurnalist admirat de o ţară întreagă şi cred că şi astăzi, chiar şi după ce te-ai retras din televiziune (dar şi din Bucureşti) ai rămas o figură recognoscibilă. E mai provocator să fii un provincial care reuşeşte să fie un extraordinar antreprenor indiferent unde l-ai pune pe hartă?

Cel mai provocator lucru este evident să devii omul potrivit, indiferent unde te afli. Omul potrivit îşi va crea întotdeauna contextul potrivit. Nu se va plânge, nu va căuta scuze şi motive, nu va da înapoi.

Omul potrivit este un om “vertical” care ştie foarte clar care este drumul său. Şi nu doar pe o hartă geografică.

Atunci când ne croim un drum, e important să scoatem din ecuaţie toate orgoliile care ne ispitesc să vrem să demonstrăm ceva, cuiva, cu orice preţ. Până în urmă cu câţiva ani, nu am reuşit întotdeauna să fac acest lucru. Dar am înţeles între timp, că toate căile ni se deschid atunci când drumul ales de noi este cu adevărat al nostru

.

  1. Şi pentru că am ajuns aici, cum este să îţi dai reset şi să conduci o afacere multilevel de network-marketing din afara Bucureştiului. Mulţi ar spune că este, practic, imposbil, dar tu, uite, ai reuşit să faci acest lucru.

Există acest obicei al oamenilor, de a spune despre lucrurile pe care nu le cunosc, că sunt imposibile. Punem prea uşor etichete.

O afacere de network-marketing dezvoltată pe principii corecte, este un bilet spre libertate.

“Reset” am fost nevoită să îmi dau atunci când am încercat, prin eforturi bazate pe raţionamente logice, să cuprind cu mentalitatea unei jurnaliste sceptice, această nouă posibilitate – aceea de a mă elibera de sistemul şi de procedurile inflexibile specifice mediul corporatist. Afacerea de network-marketing pe care o dezvoltăm, pur si simplu şi-a atins scopul. Deci practic nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun, ci exact ceea ce era perfect posibil să se întâmple. Suntem din nou liberi şi stăpâni pe viaţa noastră.

Consider că în actuala era a internetului şi a tehnologiei, a construi un business pe care să îl poţi coordona de oriunde din lume, nu arată altceva decât că ai viziune şi capacitatea de a identifica mijloacele pentru a o transforma în realitate. Cred că afacerea viitorului este exact ca a noastră: fără spaţii închiriate, fără angajaţi, fără linii de producţie lângă care trebuie să stai, fără depozite pe care trebuie să le gestionezi.

Imaginaţia este totul. Locul din care emiţi idei este irelevant, iar acest lucru cred că li s-a confirmat multora în această perioadă în care au lucrat de acasă.

 

  1. Ce înseamnă pentru tine (şi pentru Răzvan, soţul tău) Nu Skin şi, mai ales, Center For Life? 

Muncim amândoi de la 18 ani. Răzvan a bifat 32 de ani de muncă, eu 23 de ani. În toată cariera noastră profesională (jumătate implicată în mass-media), Nu Skin Enterprises rămâne cel mai integru partener pe care l-am întâlnit. Parteneriatul cu Nu Skin s-a dovedit a fi cea mai bună decizie dintre toate deciziile noastre în plan profesional.

Center for Life este un concept creat de noi, o platformă dedicată omului pregătit pentru o revoluţie interioară. Este o platformă inspirată din experienţele noastre personale. Vrem să îi ajutăm pe oameni să se perfecţioneze în abordarea simultană a trei planuri care converg: corp, minte şi spirit. O facem într-un mod nemaiintalnit până acum şi în acelaşi timp, posibil de integrat în acest ritm agitat al vieţii de zi cu zi.

Scopul este ca omul să se cunoască pe sine însuşi, să cunoască principiile subtile ale echilibrului financiar şi să ştie cum poate proteja cel mai valoros capital al existenţei lui, de care depind de fapt toate: sănătatea. Deocamdată ceea ce poate face un om interesat de acest demers al nostru este să îşi creeze un cont pe site-ul nostru www.centerforlife.ro ca să rămânem conectaţi sau să ne scrie un mail pentru mai multe detalii.

 

  1. Eşti o fină şi o profund cunoscătoare a unor subiecte de tipul: nutrigenetică, longevitate, anti-aging despre care vorbeşti într-un stil accesibil şi captivant. M-aş bucura dacă ai oferi câteva informaţii de…adancime despre acestea, despre cercetările internaţionale în domeniu, despre cum şi cât de mult ne influenţează epigenetica destinele.

Am fost mereu atrasă de idei inovatoare. Cercetările din ultimele decenii sunt extraordinare pentru că aduc argumente ştiinţifice în favoarea unor aspecte pe care, în trecut, în cel mai bun caz, doar le intuiam. Astăzi ele devin principii clare, care transformă industrii şi care odată înţelese, pot fi integrate în viaţa noastră.

Românii au nevoie de o astfel de abordare nouă, pentru că din păcate nici un sistem nu le oferă astăzi o educaţie de acest tip. Canalele de informare nu şi-au făcut un scop din a disemina informaţie care să eleveze individul, ci dimpotrivă.

Revenind la ideea de bază, ca specie am evoluat incredibil în planul tehnologiilor. Se dezvolta noi şi noi mijloace care ne permit să explorăm la un nivel tot mai profund microcosmosul organismului uman şi astfel să identificăm soluţii practice care ne ajută să trăim mai mult şi mai conştienţi de potenţialul nostru.

Fiind de 10 ani implicată activ în acest domeniu care uneşte ştiinţele viitorului, am considerat că experienţa mea anterioară în jurnalism, mă recomandă drept o persoană potrivită pentru a cerceta, a investiga, a sintetiza şi a transmite mai departe aceste idei publicului larg. Acesta este şi motivul pentru care m-am specializat în ultimii ani şi în nutriţie şi abordarea holistică a organismului uman.

De peste un deceniu, le vorbesc oamenilor despre longevitate, în România şi în alte ţări, oferindu-le sfaturi practice care le transformă stilul de viaţă; şi nu abordez subiectul doar în termeni de “ani” sau “speranţa de viaţă”, ci pun accent pe fiecare element subtil dar esenţial, care ne compune existenţa.

Totuşi aş vrea să subliniez un lucru important: destinul unui om, înainte de a depinde de un anumit domeniu de cercetare (cum e epigenetică pe care ai menţionat-o), va reflecta mai întâi capacitatea sa de înţelegere. Este obligatoriu ca fiecare să înveţe să se autoactualizezi continuu în cele 3 planuri menţionate mai devreme.

Este un proces simplu dar nu uşor, pentru că implică un mindshift, iar rolul meu este să ajut în acest demers. Nimic nu poţi cunoaşte cu adevărat din teorie, ci doar din practică.

Ca o concluzie, să reţinem că lumea se schimbă mai repede decât oricând în istoria recentă. Vor ţine pasul cu ea doar cei care acceptă ideile revoluţionare.

Ştiu că afirmaţia mea pare categorică şi imperativă, dar acesta este adevărul.

 

  1. Pentru că suntem responsabili de propriile poveşti, cum crezi că vă sună povestea ta peste 10-15-20 de ani?

Cu voia lui Dumnezeu, va fi aceeaşi, exprimată probabil printr-un mesaj din ce în ce mai rafinat. Până la urmă ceea ce predau eu, sunt principii. Principiile sunt imuabile.