Am creat prima platforma online cu un produs finit: Cursul online de Design sprancene pe platforma Eyebrows Institute, care contine 7 module. Practic dupa parcurgerea cursului, cumparatorul se poate apuca de facut sprancene perfecte.
Interviu cu Luminița Ivanici
1. Cine este Luminița Ivanici pentru cei care nu au apucat inca sa o cunoasca?
Sunt Luminita Ivanici, m-am nascut in Galati, am terminat ASE- Facultatea REI, am un Master in Marketing, am 47 ani, un fiu de 21 ani, locuiesc de 25 de ani in Bucuresti si sunt pasionata de infrumusetarea chipurilor, de simetrie (studiez intens „Golden Ratio”)si ..sprancene.
După aproape două decenii în care am lucrat în marketing și comunicare, la companii celebre, precum Philip Morris, British Americcan Tobacco, Porsche Romania, Blue Air, Nespresso și Christian Dior, am făcut un pas important în cariera mea și am decis să îmi urmez pasiunea pentru frumusețea chipului. Astfel, am ales ocupația de Designer de sprâncene, International Phibrows Microblading Artist, Make-up Artist și Estetician, în ideea de a oferi un serviciu complet clientelor mele. Îmi doream un loc în care să-mi las liberă imaginația și să pun în valoare chipuri, să modelez sprâncene și să ajut femeile să aibă mai multă încredere in ele. Așa s-a născut cabinetul Make-up Cafe (www.makeupcafe.ro).
Sunt initiatoarea primei platforme online proprie pentru Cursuri de Design sprancene si nu numai, cursuri adresate industriei de beauty (www.eyebrowsinstitute.ro).
Și pentru că pun mare accent pe sănătate și pe simplitate si firesc, am ales ca tot ce realizez împreună cu echipa mea în cabinetul Make-up Cafe să fie minim invaziv, astfel încât să conservăm frumusețea naturală a tuturor femeilor care ne trec pragul.
2. Multi poate s-ar intreba ce motive te-au determinat sa apelezi la reconversia profesionala dupa 18 ani petrecuti in Marketing, in multinationale?
Schimbarea de carieră a plecat de la nevoia mea de a avea grijă de mine. Am fost mereu preocupată de felul în care arăt, o carte importantă de vizită în zilele noastre, și curioasă să aflu ce e nou în domeniu. După nenumărate cursuri de calificare și specializare în meseriile de Cosmetician, Make-up Artist, Designer Sprâncene, Dermopigmentist și Formator (cursuri de calificare acreditate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România), formări profesionale pe care le-am făcut în paralel cu job-urile pe care le-am avut, am inceput sa lucrez acasa dar asa, doar cu prietene si cunostinte si sa le fac sprancenele. Le-a placut atat de mult felul cum lucram ca in scurt timp casa mea devenea neincapatoare, asa ca am inchiriat un cabinet intr-un salon si de aici bulgarele s-a rostogolit pana a ajuns sa fie ceea ce este astazi, o intreaga organizatie cu acte in regula.
Așa că am luat decizia de a oferi un serviciu complet, personalizat clientelor mele, și să le pun la dispoziție lucrurile care lipseau de pe piață: consiliere înainte de orice tratament, promisiunea de a ține cont de nevoile și dorințele clientei, proceduri care să aibă efectul promis și lista e lungă. Am început modest, cu doar câteva cliente, iar pe parcurs am fost nevoită să îmi aduc ajutoare și să închiriez un spațiu din ce în ce mai mare.
3. Aparentele conteaza in formarea primei impresii. Este prima informatie pe care o obtine un strain despre tine. Daca iti neglijezi aspectul exterior, acesta iti poate sugera ca iti lipsesc competentele sociale sau ca, pur si simplu, nu iti pasa de ceilalti. Acesta sa fie si motivul pentru care te-ai specializat pe stilizarea si designul sprâncenelor. Ce atribute trebuie sa aiba sprancenele perfecte? Ce greseli se fac in abordarea lor?
Sprancenele sunt esentiale din punct de vedere al simetriei. Acest lucru conteaza mai mult aproape decat forma lor.
Nu toata lumea a mostenit o forma frumoasa arcuita, sau o plantatie bogata si sexy a sprancenelor lor. Important este sa fie stilizate frumos, natural si sa fie.. simetrice, cat mai „la fel” una cu cealalta.
Mi-am dat seama că în România sunt din ce în ce mai multe femei nemulțumite de aspectul sprâncenelor lor, deși piața abundă în stiliști de sprâncene, și, de asemenea, am mai constatat că sunt foarte multe femei care se tem să meargă în cabinetul de cosmetică din diferite motive. Așa că am luat decizia de a oferi un serviciu complet, personalizat clientelor mele, și să le pun la dispoziție lucrurile care lipseau de pe piață: consiliere înainte de a lucra sprancenele, promisiunea de a ține cont de nevoile și dorințele clientei si de a elimina temerile acesteia si de a ramane in zona de natural, ba chiar de a recupera pe cat se poate plantatia naturala a acestora
4. Make-up Cafe este cel mai drag proiect al sufletului tau. Dezvaluie o poveste-instant despre tine. Spune-ne, de la idee si pana la concretizare ei, ce a insemnat acest efort, ca pasi si, evident, si ce a insemnat din punct de vedere financiar? Ce servicii gasim la Make-up Cafe? Pe ce canale social media te putem urmari?
Deschiderea Make-up Cafe ca proiect de succes acum 4 ani, a implicat alti 3 ani inainte de foarte multa munca si sacrificii. Imi dadusem demisia de la Nespresso Professional, unde eram Brand Manager si nu mai aveam niciun venit.
Am crezut atat de mult in visul meu incat m-am mutat cu chirie in centrul Bucurestiului (pentru ca acolo erau si sunt clientele mele), m-am imprumutat de 6.000 Euro, in conditiile in care cresteam un copil aproape.. singura. Am urmat sfatul mamei.. mi-am tinut linia, nu m-am abatut de la plan nicio secunda si asa am reusit, cu toate greutatile, frustrarile, dezamagirile posibile si imposibile. Visul ca voi fi acolo unde ma aflu chiar acum ma impingea zi de zi sa merg mai departe si sa nu renunt.
Noi la Make-up Cafe realizam doar sprancene frumoase, cosmetica fiind axata pe tratamente faciale de toate felurile, epilat cu pasta de zahar, laminare gene si sprancene, cursuri de automachiaj si de Design sprancene atat individuale in cabinet cat si online.
De asemenea acordam consultatii online pentru toate serviciile noastre contra cost, timp de o ora, consultatii care se desfasoara pe Zoom.
Ne puteti urmari pe pagina de FB Make-up Cafe, Instagram Makeupcafe_ro, Pagina de FB si Instagram Eyebrows Institute precum si canalul de Youtube Luminita Ivanici.
5. De curând ai infiintat Eyebrows Institute (alaturi de colegele tale, Alina Georgiana Popa si Cristina Ion) si iar pentru aceasta ai parcurs absolut toate formele de pregatire si calificare tu insati. Ce calitati trebuie sa aiba un trainer, un formator? Dar ce calitati ar trebui sa aiba cursantii Eyebrows Institute?
Un trainer este recomandat sa fie pasionat de ceea ce preda, sa aiba multa rabdare si viziune, precum si dragoste de oameni.
Un cursant de asemenea are nevoie sa fie atat pasionat de meseria aleasa dar si motivat, financiar in primul rand pentru ca nu-i asa cu totii facem lucruri in primul rand pentru ca avem nevoie de bani apoi vine pasiunea. Cine spune ca ordinea e inversa ori minte ori e naiv.
De asemenea, poate si mai important este ca scoala pe care alege sa o faca inca de la inceput, de calificare sau perfectionare. Un mentor bun este aur pentru viitorul lui pentru ca il va urmari constant si daca Mentorul tine standardul sus si elevul va performa. Mai este nevoie de ambitie si perseverenta.
6. De ce ai ales Phibrows? Si cum a fost intalnirea ta cu Branko Babic International Microblading Academy(personal, l-am cunoscut pe Branko la un eveniment si am fost impresionata de personalitatea lui)? Ce ai descoperit acolo si te-a fascinat pentru totdeauna?
Din pacate inca nu l-am intalnit pe Branco, dar am facut specializarea pe langa cursul in sine (Anamaria Oprea care a fost cel mai bun Microblading Artist din lume in 2017). Am ales aceasta scoala pentru ca eu cautam ceva deosebit, perfect si in zona de calitate, natural, performant, inovator. Scoala Phi Academy intruneste toate aceste atribute si ma surprinde in fiecare zi placut. Sunt mandra si ma bucur ca am ales aceasta scoala chiar daca la momentul respectiv costurile pentru mine erau uriase.
7. Ai avut inspirația sa faci cursurile online – Cursul online de deisgner de sprancene – cu mult inainte ca webinariile in online sa devina o obisnuinta generata de un context pandemic. Ce e nou din acest punct de vedere? Ce aplicatii, platforme exista la nivel international si de unde pasionatii – atat de design al sprancenelor cat si de micropigmentare – pot sa se inspire si sa invete?
Imi place aceasta intrebare.
Anul trecut in toamna am lansat prima sesiune de Cursuri online ghidate pe un grup privat de Facebook in 7 sedinte saptamanale a cate 3 ore. Si pentru ca a fost un succes m-am gandit sa lucrez la o platforma online cu un produs finit. Asa a aparut Cursul online de Design sprancene pe platforma Eyebrows Institute, unde cosmeticienele si cele care doresc sa faca o reconversie profesionala pot cumpara cursul la un pret mult mai accesibil si in care au la dispozitie 7 module, de la Consilierea clientei, masurarea cu compasul Phibrows, stilizare, vopsit (unde avem si un minicurs de colorimetrie), pana la fardarea si intretinerea sprancenelor acasa. Este un curs complex si complet. Practic dupa parcurgerea cursului, cumparatorul se poate apuca de facut sprancene perfecte.
8. Adevar sau provocare? Ti se intampla ca prima analiza “faciala” (antropometrica) pe care o faci cuiva, la primul contact, sa fie cea a scanarii sprancenelor?
Sigur ca sprancenele imi atrag atentia in primul rand dar mai inainte de acest lucru atentia mi-o atrage calitatea tenului. E atat de frumos ca o femeie sa aiba tenul impecabil chiar daca are riduri. Ten ingrijit si sprancene naturale, simetrice si sanatoase este wow!
9. Ce iti place sa faci atunci cand nu te afli in decorul de la Make-up Cafe sau in sala de curs? (dansezi, pictezi, …colinzi lumea?)
Mi-am propus sa descopar anul acesta Romania impreuna cu familia mea. E un vis mai vechi. Da, as dori sa fac un curs de pictura si sa imi decorez baia cu placi de gresie sparta si imbinate intr-un desen, pe care apoi sa il colorez, am asa un vis in acest sens. In afara de asta imi place sa fac sport in parc, sa merg la teatru… imi lipseste acest lucru si sa citesc romane, sa ma pierd in ele pe marginea baltii in Delta Dunarii sau pe o plaja in Grecia.
10. Ai de facut un dictionar explicativ beauty cu termenii pe care tu ii folosesti cel mai des (pot fi si in engl, doar ca va trebui sa ii si explici publicului)
- Recuperare sprancene – ce trebuie sa facem atunci cand ne dorim sa obtinem sprancene naturale: rabdare, consecventa, actiune
- Echilibrare sprancene – obtinerea simetriei cu ajutorul unui instrument de masurare care respecta „Intersectia de aur”
- Diagnostic de ten – cel mai important serviciu de la noi din cabinet, unde se analizeaza cei 5 indicatori inainte de orice actiune asupra tenului unei cliente (hidratare, elasticitate, gradul de ridare, melatonina, secretia de sebum)
- Perfectionarea – care trebuie sa fie constanta
- Atitudinea si reactiile fata de client – nu intotdeauna clientul are dreptate de aceea recomand consilierea pentru a i se explica clientului ce implica serviciul respectiv, la ce sa se astepte si ce sa isi asume. Astfel informat fiind, reactiile lui vor fi naturale si atitudinea noastra una pozitiva, eleganta si mereu cu zambet pe buze si drag de meseria noastra.
In industra de Beauty este nevoie de niste calitati importante: feminitate, inteligenta, ingrijire si multa investitie in educatie, pasiune. Nici macar talent nu trebuie pentru ca acesta se poate descoperi si mai apoi cultiva…asa cum am facut eu la.. 40 de ani dupa 20 de ani de multinationala.