“Aș fi putut deveni un excelent avocat dar mi s-a părut mult mai challenging să fac pionierat și să dezvolt în țara mea proiecte și evenimente de înaltă calitate pentru profesioniștii din domeniul frumuseții și sănătății.”
-
Cine ești tu?(…)
Îmi place să cred că sunt un antreprenor care își împlinește vocația cu răspundere și-i inspiră pe cei din jur, construind proiecte memorabile. Doar acest cuvânt, antreprenor, conține ingredientele mele, cea de azi: 55% viziune, 30% pasiune , 15% încredere. Altfel însă, fără festivisme, conform CV-ului, Isabela Vasile s-a născut în cetatea primului meșter tipograf din Țara Românească, Macarie: pesemne și conjunctura asta o fi atârnat în vreo balanță, de am ajuns eu în lumea Literelor, profesor, redactor șef, etc. Dar simplu și firesc, în viața de zi cu zi, Isabela Vasile este o ființă prevăzută cu multă sensibilitate, entuziasm, onestitate pură și umor, pasionată de design, antropologie, pictură și sport.
-
Povestește-ne despre drumul tău profesional….
Dacă se spune ca toate începuturile sunt frumoase atunci ar trebui să avem mai multe începuturi. Unele au fost echilibrate, line, altele cu zvâcuri și cu mult balast pe umeri. Dar absolut toate, fără tăgadă, au fost frumoase. Ca să răspund întrebării, rezum acest traseu profesional printr-o serie de cuvinte și îi invit pe cititori să dezlege misterul ocupațiilor mele: catedră-redacție-macroevenimente. Cât despre oamenii care m-au inspirat, sunt mulți și frumoși. Profesoara mea din liceu de limba și literatura română, Brândușa Ștefan – care a constat ca ticul meu de a-mi trece limba într-un mod năstrușnic printre buze avea legătura cu creativitatea și cu plăcerea scrisului, Mihai Tatulici – hulit de mulți dar un dictator minunat care a știut să pună piciorul în ușă la timp și să mă transforme într-un om de presă, Ramona Ileana – pentru cartea în alb pe care mi-am pus semnătura în perioada în care am cochetat cu arhitectura-designul, Carmen Okabe – pentru că m-a împins pe acest drum pe care merg și astăzi, Domnica Ghika Le Blay – pentru nenumăratețe fațete ale eleganței și frumuseții și fiica mea pentru umorul inteligent și true love.
-
De ce organizator de evenimente? Ce evenimente notabile…
Aș fi putut îmbrățișa o carieră universitară, o carieră în mass-media, sau poate aș fi devenit un excelent avocat (provin dintr-un neam în care 60% sunt avocați, juriști), cine știe? Pe primele două le-am bifat în proporții mai mici sau mai mari, dar mi s-a părut mult mai challenging să fac pionierat și să dezvolt în țara mea proiecte și evenimente de înaltă calitate pentru profesioniștii din domeniul frumuseții și sănătății. Și exact asta am și făcut noi. Cu mult, foarte mult curaj. Am intrat în memoria colectivă pe ușa din față, atunci când ne-am aruncat pe cai mari, cum se spune. Așa s-au născut. Cosmobeauty – beauty leading expo (aflat la ediția cu no. 12 în 2020), Makeup Forum – forum de makeup(ediția a3a), Termalia – business&networking event pentru spahotelieri, spa-uri și clinici medicale(ediția a 4a).
-
Deși sunt mulți……
Am un răspuns simplu: în implicare 100%, în a stârni ce este mai frumos în oameni, în curaj și emoție, în creativitate, în umor.
-
Ce te inspiră…
Oamenii, da, oamenii mă inspiră cel mai mult, de departe.
-
Care este secretul succesului….
Genetic sau dobândit? – aceasta este o întrebare clasică dintr-o dezbatere pe tema factorului determinant al personalității unui individ. Ce ne face să fim așa cum suntem? Educația? Natura? A avea succes ține de o puzderie de factori. În cazul meu a ținut de sămânța unei idei și de inspirație, și apoi de foarte multă determinare.
-
Orice profesionist….
Să nu te oprești la jumătatea drumului, să fii curat pe dinăuntru, să fii bun și să fii frumos. Pe cât de frumos și bun îți poți permite să fii!
-
Cu siguranță….
Profesional, la semnarea primului editorial în calitate de redactor-șef și la prima ediție Cosmobeauty, acum 12 ani iar în plan personal – poate părea ciudat – a fost atunci când am învățat să înot(pentru că am învățat să înot extreme de târziu, acum 6ani). Sportul a fost cel mai bun prieten al meu, poate singurul care m-a scos la liman atunci când am traversat clipe dificile.
-
Dacă ar fi sa alegi o activitate…
Crearea de evenimente memorabile care conturează sau schimbă pentru totdeauna harta unui domeniu, devenind referințe naționale sau internaționale. Folosesc adesea, vorbind despre evenimentele create de noi, termenul de leading events. Nu e o fanfaronadă, este o realitate.
-
Cum împaci…
Greu, recunosc, dar statul lângă cei dragi e hrană esențială, ambrozie. Mult-puținul acesta care înseamnă acasă este vindecător pentru sufle
t.
-
Cui trebuie …
Tuturor! Le spun gratitude tuturor, pentru tot ceea ce îmi oferă: fie că este un gând solar, un zâmbet, o învățătură sănătoasă, o observație vigilentă, o provocare.
-
Cum vezi lumea beauty….
Digitalizată. Un spațiu unde Inteligența Artificială va avea un rol de prim-plan. De la chatbots care vor oferi informații online(și care deja există), până la monitorizarea expresiei faciale sau corporale a unei femei care testează, de exemplu, un parfum sau o terapie corporală.
-
Culoare preferata…carte…
Turcoazul este culoarea în care mă regăsesc. Piatra păcii și a fericirii, o piatră care în Tibet era folosită ca monedă de schimb cu o valoare similară aurului. Cât despre cartea pe care o citesc acum, ea se află în forma ei încă netipărită și se numește Pianistul epigenetic(sau sfârșitul medicinei așa cum o știm) – scrisă de Adrian Restian (va apărea la Editura Amaltea), o carte pe care vă invit să o căutați peste câteva luni ca să vedeți cine se ocupă de orchestrea simfoniei fiecărei vieți și cum acest pianist epigenetic ne influențează destinele.