Machiaj grafic – floating eyeliner cu Antonia Lestyàn

Dacă analizăm puțin trendurile în machiaj pentru sezonul primăvară-vară, vom identifica două aspecte-cheie care își lasă amprenta în tot ceea ce înseamnă machiaj pentru prima parte a anului 2020 și anume, glitterul, însă reinterpretat sub diferite forme și în combinații nonconformiste, și eyelinerul, în contexte la fel de noi, spre deosebire de simpla linie de tuș pe care o cunoaștem cu toții.

 

Lookul pe care vi-l propun exploatează aceste două trenduri, fiind un machiaj grafic, acel ,,floating eyeliner”, căruia i-am adăugat un plus de strălucire, jucându-mă cu pigmenți.

 

Înainte de a ajunge însă la machiajul ochilor, primul punct de pe listă este tenul: un aspect fresh, glowy, creat cu ajutorul unui produs inovator, DD Cream (Daily Defense Cream), un intermediar între crema colorantă și un fond de ten, care confera pielii strălucire, uniformitate, naturalate.

Trucul meu: ca fondul de ten să arate impecabil, pielea trebuie să fie foarte bine hidratată. Eu am folosit un ser cu acid hialuronic, care are avantajul rapidității, pentru ca se absoarbe foarte ușor și, în același timp, hidratează extrem de bine. Pentru zona din jurul ochilor, am folosit o cremă, tot pe bază de acid hialuronic. Acele miscări de tapotare pe care le vedeți în videoclip sunt o tehnică de drenare a limfei din zona perioculara, ceea ce ajută la îndepărtarea eventualelor pungi de sub ochi, dar și pentru rejuvenarea aproape instantă a pielii din zona respectivă. Încercați si veti vedea rezultatul!

Pentru corectarea anumitor aspecte ale zonei perioculare am folosit un corector al brandului orădean Cosmeceutica Laboratories – https://www.cosmeceutica-laboratories.com/, foarte fluid, care nu încărca zona cu produs, dar pentru realizeaza totodată corecția cromatică necesară. În cazul în care zona de sub ochi este foarte ridată, evitați să aplicați o cantitate mare de produs, pentru ca are tendinta să se strângă în liniile fine.

Un machiaj corect realizat trebuie să treacă și prin procesul de fixare, pentru a avea rezistența dorită. Așadar am apelat la o pudră translucidă naturală din bambus, cu care am fixat inițial atât zona de sub ochi, cât și pleoapele, unde am aplicat înainte corectorul, iar după aceea întreaga față, cu mișcări fine, de tapotare. Pentru zonele mici și mai greu accesibile, prefer să folosesc o pensulă de dimensiuni mai mici, pentru a mă asigura că totul este fixat cum trebuie.

Acest sezon aduce în scenă un ten cât mai natural, ale cărui trăsături sunt frumos și fin evidențiate, așa că și contouringul este unul subtil, în cazul meu accentul fiind pus mai mult pe iluminator.

Iată că am ajuns și la vedeta acestui video: machiajul ochilor. Având în vedere că am aplicat corectorul fixat cu pudră, nu am folosit un alt produs cu rol de primer și am trecut direct la aplicarea unui fard ivory pe toată pleoapa.

Când vine vorba de eyeliner, puteți aborda tehnici diferite, în funcție de cât de sigure vă simțiți sau ce rezultat final va dorit.

 

Dacă nu ați mai încercat un grafism până acum, puteți să vă realizați întâi o schiță cu ajutorul unui creion de ochi cu mină moale, pe care să îl aplicați cu pensula în forma pe care vi-o doriți.

Eu am folosit un eyeliner gel, pe care l-am aplicat cu o pensulă foarte subțire (puteți folosi chiar și pensulele de pictură cum sunt 0 sau 0,5) întâi pe toată linia genelor, după care am început să creez o linie ascendentă, ca la o codiță obișnuită, însă din punctul de unde am stabilit că se termină, am revenit cu o altă linie, care urmărea, de fapt, pliul pleoapei.

În cazul în care aveți ochii cu pleoapa căzută, așa cum am și eu, adică pleoapa mobilă este foarte mică, este mai ușor să stabiliți traseul liniei, ghidându-vă după pliul creat de piele. Linia de tuș superioară se oprește aproximativ la o treime de colțul intern al ochiului. După ce ați creat modelul, trasați o codiță obișnuită și definiți linia de la pliu în funcție de cât de groasă sau de evidentă vă doriți să fie. Când ați finalizat, fixați totul cu un fard negru mat, așa veți evita amprentarea tușului pe pleoapă.

În spațiul creat de cele două linii, am aplicat un fard sidefat alb rece, peste care am tapotat un pigment tot alb rece, cu irizații albastre-verzui, pentru a da acea strălucire de care vă vorbeam la început. Și pentru că am vrut să fac totul mai atractiv, pe pleoapa inferioară am aplicat un fard albastru, în contrast cu machiajul de pe pleoapa superioară.

Nu uitați că un look extravagant are nevoie de niște gene pe măsură. Eu nu sunt adepta aplicării genelor false, așa că am creat niște gene frumoase cu ajutorul unui rimel pentru volum și alungire, pe care l-am aplicat în mai multe straturi, chiar de la baza genelor.

Sprâncenele le-am păstrat tot naturale: golurile și forma le-am corectat cu o pomadă în nuanța taupe, după care am fixat firele de păr cu un gel transparent.

Atunci când realizez lookuri atât de complexe pentru zona ochilor, îmi place să las buzele simple, uneori nu aplic chiar nimic. Am mers pe o combinație super simplă: un creion de buze nude aplicat minimalist și întins cu degetul pentru un aspect blurry, peste care am aplicat un gloss transparent.

Look-ul final. Sper să vă placă propunerea mea pentru o îmbinare de trenduri ale sezonului de primăvară-vară 2020 și, de ce nu, să vină ca o încurajare, pentru voi, să ieșiți din zona de confort. Important este, indiferent de machiajul pe care alegeți să îl realizați, să nu renunțați niciodată la adevărata valoare a unui artist: lăsați imaginația să creeze mereu lucruri unice.

Cu drag, Antonia

ARTICOL de Antonia Lestyàn