Straturile tegumentare, tipurile de ten (cele cunoscute generic, nu științific) și eventual tipurile de imperfecțiuni nu sunt noțiuni suficiente pentru un viitor profesionist, care va lucra în permanență cu tenul. De aici apar și problemele precum nereușite sau, mai grav, iritații și erupții cauzate de alegerea nepotrivită a produselor, analiza incorectă a tipologiei clientei etc. Acesta este și motivul pentru care pot să spun că am profitat de faptul că studiez medicina și am înglobat în primele capitole ale cărții toate noțiunile esențiale pentru ca cel sau cea care lecturează să poată să se descurce în orice situație și cu orice tipologie de clientă sau model. Dincolo de aceste aspecte, am trecut în revistă inclusiv ingredientele produselor cosmetice, controlul calității lor, tematici din nou esențiale pentru un bagaj de cunoștințe complet al unui makeup artist. Ca să nu intru în și mai multe detalii, cred că, în general, cursurilor de makeup le lipsește profunzimea, acuratețea și, la urma urmei, calitatea informației livrate, pentru că, după cum am spus, urmărind cantitatea, informația este tot mai diluată pentru a se potrivi timpului scurt de predare. Dar atunci cum mai putem vorbi de profesioniști?
- Personal, consider ca abordarea ta este una extrem de detaliata si chiar foarte tehnica pe alocuri, insa mai mult decat necesara. Fiind si studenta la Medicina acest tip de abordare probabil ca ti-a fost familiar. Mama ta, care este Conf. univ si doctor in Stiinte Medicale ti-a oferit vreun sfat in acest sens?
Faptul că mama este medic și specialist în estetică a reprezentat întotdeauna un atu, pentru că pot să spun că am fost mereu cu un pas în fața tuturor, deoarece eu aveam acces la cele mai noi noțiuni prin intermediul ei. Ea mi-a modelat tot parcursul în acest domeniu, iar acum, după 7 ani de carieră, sunt fericită că, prin această carte, am reușit să adun cunoștințele învățate de la ea și toată cercetarea mea, pentru a le livra cititorilor informații la cele mai înalte standarde.
Mama predă dermatofarmacologie și cosmetologie, ceea ce, bineînțeles, a fost un avantaj pentru că astfel, am conceput prima parte a cărții, cea dermato-cosmetică, ghidându-mă după ceea ce m-a învățat ea, iar acum, dacă veți parcurge capitolele, cu siguranță veți descoperi și voi aceeași plăcere și dorință de cunoaștere pentru tot ceea ce reprezintă pielea noastră, cum am simțit și eu, învățând de la ea.

- Care sunt acele capitole ale cartii pe care le consideri un Must de parcurs de catre orice makeup artist?
Anatomia și fiziologia pielii, biochimia tegumentului, materii prime folosite în industria machiajului, controlul de calitate al produselor cosmetice și analiza pielii sunt capitolele vitale din partea de dermato-cosmetică. Ele reprezintă baza în ceea ce privește cunoașterea pielii și a interacțiunii ei cu produsele pentru orice profesionist. După aceea avem o parte care o precede pe cea de machiaj propriu-zis, în care este cuprinsă istoria machiajului, produsele, accesoriile și ustensilele și, cel mai important de aici: teoria culorilor și proporțiile în machiaj. Capitolul de teoria culorilor include detalii inclusiv din domeniul cinematografiei și al fotografiei, iar proporțiile sunt explicate în detaliu pornind chiar de la desen și iluzii optice. Urmează apoi partea ce include 9 tipuri de machiaj, dintre care cred că un must de parcurs este cel al tenurilor problematice, unde am ales două tipologii foarte complexe, tocmai pentru că, din nou, este o latură a machiajului de care lumea se ferește. Îar, în final, sunt mândră să spun că am conturat singura carte care prezintă inclusiv tipsuri din viața unui makeup artist în ceea ce privește relaționarea cu clientele, promovarea pe social media, portofoliul și cât de important este să contribui să dezvolți ca profesionist.

- Cum au primit pasionati de machiaj si presa cartea ta si daca ne-ai putea impartasi cateva reactii, ar fi extraordinar!
Sunt foarte fericită că primul tiraj este deja sold out și nu am avut decât feedbackuri pozitive.