Peeling-urile CLINICAL COUTURE DESIGNER si SIGNATURE LIFT

de Laura Busuioc, specialist în estetica faciala, trainer, fondatorul conceptului Frumusețe 3D: corp-minte-suflet.

Piele sensibilă, este mai mult o condiție a pielii decât un tip de piele în sine, întrucât pacienta/clienta poate avea pe langa o sensibilitate crescuta a tenului, o piele normală, uscată sau grasă sau un ten tanar sau matur. Acest termen este utilizat, în general, pentru a descrie pielea cu toleranță redusă la diverși factori:

  • reactivitatea imediata la aplicarea produselor cosmetice necorespunzatoare
  • reactivitatea crescută la anumite condiții de mediu.

 În sondaje, aproximativ 50% dintre femei și 40% dintre bărbații au pielea sensibilă. Pielea sensibilă se prezintă  într-o varietate de moduri prin simptome subiective, cum ar fi mâncărime sau arsură sau modificări vizibile ale pielii, cum ar fi roșeață, uscăciune, umflături și urticarie.

 

In general, toti pacientii/ clientii cu rozacee au un istoric de inrosire a fetei de multi ani, inrosire precipitata de expunerea la diferiti factori: alcool, bauturi fierbinti, alternarea frig-cald, iarna cand intra de la frigul de afara, consum de cafea sau alti excitanti, mancaruri picante, etc. Rozaceea este o afectiune cronica care progreseaza etapa cu etapa. Daca se adopta un tratament adecvat, evolutia rozaceei poate fi stopata. Eliminarea factorilor declansatori este esentiala, iar protectia solara obligatorie. Sunt mai multe tipuri de rozacee, functie de manifestarile cutanate.

Rozaceea eritematotelangiectazica. Se caracterizeaza prin inrosirea episodica si apoi permanenta a pielii in zonele centrale ale fetei: vasele de sange devin vizibile, zona din jurul ochilor ramane cel mai adesea neafectata, pielea este aspra, cu scuame, deshidratata. Apare un disconfort in la aplicarea produselor cosmetice, a machiajului.

Rozaceea papulo-pustuloasa. Pe fondul rosu al pielii apar cosuri, asemanatoare cu cele din acnee, fara comedoanele deschise si inchise.

Acestea sunt cel mai des intalnite  insa mai sunt si  alte forme de rozacee: Rozaceea fimatoasa,  Rozaceea oculara. 

 

Primul gest care trebuie facut in ingrijirea pielii cu rozacee sau predispuse la aceasta afectiune dar si in cazul tenului sensibil, este evitarea factorilor declansatori. Evitati orice declanseaza roseata.

 

Ca recomandari generale e bine sa se evite produsele grase (cele pe baza de apa sunt mult mai bine tolerate), creme cu cortizon, desi aparent linistesc rozaceea, ele sunt direct vinovate de declansarea/agravarea rozaceei.

 

Un plan de tratament conceput pentru fiecare persoana in parte de catre un estetician sau medic, este de preferat!

Tratamentele medicale sunt in general, cu aplicare locala cu creme pe baza de acid azelaic, ivermectina, metronidazol, acid fusidic, tretinoin, tacrolimus sunt recomandat mai ales pentru formele de rozacee papulo-pustuloasa.

Tratament sistemic se prefera cura de lunga durata de antibiotic.

Laser terapia poate imbunatati aspectul rosu al fetei, distruge vasele de sange vizibile si poate controla modificarile reliefului fetei din rozaceea fimatoasa.

 

Tratamentele cosmetice/estetice. Recomand alegerea unui regim local, dar si intern de tratare a pielii in 5 pasi cu produse adecvate fiecarei cliente/paciente:

– dimineata-curatare, anti-rid(procesul de imbatranire este continuu si incepe de la 20 ani, devine mai alert cu trecerea timpului), prevenire si protectie UVA/UVB,

– seara: curatare, anti-rid, reparare.

Si pentru ca ritmul cotidian alert duce la stres oxidativ exacerbat, acest regim local de ingrijire a tenului, vine si cu sustinere din interior, cu ajutorul colagenului hidrolizat, care se consuma zilnic sau cu alte suplimente. Pentru o alegere corectă, se iau în calcul factori precum: vârsta, stilul de viaţă, starea de sănătate, antecedentele medicale, tratamentele actuale, etc si se recomanda personalizarea suplimentelor de catre persoanele avizate, chiar daca nu vorbim de medicamente. Sunt suplimente alimentare care nu se recomandă persoanelor cu anumite probleme de sănătate sau nu se asociază cu anumite medicamente pentru că pot diminua acţiunea acestora.

Tratamentele profesionale facute doar in cabinetele de specialitate imbunatatesc sau trateaza rozaceea si aduc confort unui ten sensibil in functie de gradul in care se afla pacienta/ clienta.

 

Specialistii in domeniul cosmeticii faciale evita tratamentele de peeling in cazul tenurilor sensibile si al rozaceei.  Acum au solutii dermato-cosmetice personalizate, fiecare dintre variantele de peeling CLINICAL COUTURE DESIGNER fiind echilibrat cu 6 complexe (ceea ce diferențiază fiecare peeling este soluția de exfoliere și extractele de celule stem din plante, care completează peelingul).

  1. Complex organic de aloe vera: imbunătățește hidratarea pielii, accelerează vindecarea rănilor, anti-microbian, antiseptic, conține polizaharide pentru stimularea celulelor noi, reduce roșeața.
  2. Complex de celule stem: Reface și regenerează, PhytoCellTec ™ Symphytum (tătăneasă), intărește capilarele, anti-inflamator, previne hiperpigmentarile post inflamatorii

Echinaceea Angustifolia Stems G™, combate stresul oxidativ

Buddleja Davidii Stems G™ (liliac de vară), reduce inflamația și inhibă creșterea bacteriilor p.acnee  Dermasyr™ (liliac).

  1. Complex botanic de albire: Luminescine – Emite lumină vizibilă din absorbția UV, Seashine – inhibitor al tirozinazei, reduce transferul de melanozomi în keratinocite, Extract de mure – aceleași efecte de albire precum hidrochinona, Lemn dulce – deschide culoarea pielii în mod natural, Extract de dud – inhibă tirozinaza.
  2. Complex detox:  Eucalipt – conține cantități ridicate de cineol, dovedit a avea proprietăți antifungice, antioxidante, antimicrobiene și analgezice.

Ylang-Ylan – proprietăți antiseptice, inhibă creșterea microbiană; accelerează procesul de vindecare a celulelor.

  1. Complex de energie: Cafea – puternic antioxidant, combate radicalii liberi, antiinflamator, reduce roșeața, Menta – proprietăți antiseptice și anti-microbiene, răcorește pielea.
  2. Complex de protective: Extract de nalbă – Proprietăți astringente, bactericide și antiinflamatoare, Alchemilla vulgaris (crețișoară) – antioxidant puternic; are un conținut ridicat de tanin și protejează țesutul elastic, Arnica Montana – Antiseptic, antibacterian, anti-inflamator. Accelerează procesul de vindecare, stimulând formarea de țesut granular, Camelia Sinesis (ceai verde) – Antioxidant, lupta împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, Tătăneasă – Redă capacitatea de regenerarea a celulelor stem din epidermă, Mure-Antioxidant puternic, bogat în vitaminele A și C.

 

Signature Lift este perfect pentru primul peeling sau pentru peeling-ul de pregătire. Poate fi utilizat și în timpul lunilor de vară, când de obicei nu se fac tratamentele de peeling. Acesta este un peeling care se poate face vara insa urmand un protocal distinct fata de peeling-ul facut in anotimpurile reci.

 

 

 

CUI SE ADRESEAZA?

  • Piele predispusă la înroșire, reactiva
  • Piele sensibilă si rozacee
  • Piele uscată/deshidratată

Extractul de celule stem derivate din plante, unic pentru Signature Lift, este Centella Stems GXTM, cunoscută sub numele de Gotu Kola sau Iarba Tigrului. Acesata are proprietatea de a combate semnele lăsate de acneea rozacee şi roşeaţă, intărește structura capilară, limitează vasodilatația, protejează capilarele și mediul matricei extracelulare.

 

de Laura Busuioc,  specialist în estetica faciala, trainer, fondatorul conceptului Frumusețe 3D: corp-minte-suflet.

Mai multe detalii: