Special Guest @Cosmobeauty: Linda Chudomelova – makeup artist de origine ceha

Praga, Mater Urbium. Prima lumină a dimineții s-a reflectat pe pielea ei, pe măsură ce, ieșind din club și pășind pe strada pustie rochia ei strălucea în lumina ultimelor felinare încă aprinse, iar șuvițe răzlețe de păr ii gâdilau fața. Orașul era încă adormit în ora aceea de dinaintea răsăritului. Ea s-a oprit. Privind la locurile familiare, a admirat frumusețea din jurul ei, pe măsură ce aceasta ieșea majestuoasă la iveală din umbra nopții. O priveliște superbă, scăldată în culori vii de portocaliu, albastru și violet, lucind în țiglele și cărămizile acoperișurilor orașului antic, cu fiecare minut care trecea căpătând alte reflexii și având alt joc de culori.

Ochii ei au zăbovit pe fiecare edificiu și clădire – atât de familiare și de neluate în seamă în goana vieții de zi cu zi, dar atât de frumoase și de noi, o data cu prima respirație și lumină a noii zile ce se năștea. Întregul oraș părea prins într-o buclă atemporală; pietrele, vechi martore tăcute ale trecerii timpului, erau dintr-o data readuse la viață de primele raze ale soarelui.

A închis ochii și si-a lăsat mintea să cutreiere: peste râu, peste podul Carol, peste bătrânul ceas astronomic, pe străzile înguste și cotite, pe lângă magazinele de artizanat și bijuterii, care toate în curând aveau să freamăte de clocotul și freamătul vieții de zi cu zi. Mergea agale și asculta zgomotul pe care tocurile ei le făceau pe pietrele caldarâmului, auzind ușor ecoul lui împreună cu sunetele de copite și cărucioare și simțind energia pulsantă a unui oraș care se trezea la viață, care s-a micșorat poate în importanța sa, dar nici măcar un centimetru în gloria sa incontestabilă.

Praga, Mater Urbium.

A zâmbit: Praga nu a fost niciodată atât de frumoasă ca în acele clipe înainte de răsărit, când lumina aurie izbea primele acoperișuri.

 

Sunt makeup artist de aproape 8 ani și, pentru că Praga este o destinație de nunți foarte populară, din când în când câte un cuplu mă invită să mă alătur creării poveștii lor în imagini, făcându-mă părtașă la ședința lor foto.

 

Nu am văzut niciodată Praga mai frumoasă decât în momentele de dinaintea răsăritului, când lumina soarelui se lovește de acoperișuri. Da, chiar și acest cosmopolit oraș doarme, străzile sunt aproape pustii și acoperite de liniște, iar neoanele sunt stinse. Este atunci când poți merge pe pietrele drumului, naviga prin bătrânul oraș exact cum, cu secole în urmă alți oameni o făceau, și poți inspira tot acest șarm istoric al Pragăi, înainte ca totul să fie înnecat în agitația vieții de zi cu zi.

Încă de la prima mea ședință foto de dis-de-dimineață, nu mi-am dorit decât să pot arăta magia aceasta într-un editorial, să capturez melancolia și gloria Pragăi într-un mod în care nu apuci să o vezi des: în acea lumină sublimă care îți face inima să tresară, chiar dacă ești născut și crescut aici.


Și așa, povestea noastră urmărește o tânără care părăsește petrecerea, dar nu este încă gata să își încheie aventura. O vedem în drumul ei spre casă prin bătrânul oraș, pe măsură ce noaptea face loc noii zile, odihnindu-se din când în când, dezmorțindu-și picioarele obosite pe treptele podului Carol, când felinarele aproape se sting sau savurând briza dimineții lângă Castel, chiar înainte ca soarele să răsară.

Am lucrat cu cea mai bună fotografă pe care mi-o puteam dori pentru acest concept. Magda a fost entuziastă și a dat 150%: s-a trezit teribil de dimineață de două ori, ținând cont că prima oară am fost împreună pentru a vedea și alege locațiile pentru ședința foto.

Când Tereza, modelul nostru, a spus că “se bagă”, aproape că nu ne-a venit să credem pentru că, să fim serioși, este aproape perfectă și are o bogată experiență ca model profesionist.

 

Pentru a aduce la viață viziunea noastră ne-am trezit pe la 2, am început machiajul pe la 3 și, cu toate acestea, doamnele nu s-au lăsat descumpănite.

 

 

Din punctul meu de vedere, ca makeup artist și hairstylist, cea mai grea parte a fost să fac părul să pară ușor dezordonat, destul de mult cât să sugereze o petrecere savurată din plin, dar destul de puțin cât să nu fie prea răvășit. Am lăsat special toate pudrele acasă, pentru a nu fi tentată să le folosesc: după o noapte de petrecere am vrut ca strălucirea feței ei să fie mărturia petrecerii la care tocmai participase. Am creat apoi un smokey mauve, care i-a pus în evidență culoarea ochilor, dar am fost intenționat un pic “neglijentă“ cu blendingul. Restul feței am menținut-o fresh cu o bază ușoară, o doză sănătoasă de blush și am folosit numai un balsam de buze, pentru a le menține hidratate. Nu am creat un classic look de editorial, pentru ca nu mi-am dorit să copleșesc cu produse fața superbă a Terezei sau ca machiajul să concureze cu uimitoarele ținute pe care Alice ni le-a furnizat.

Cel mai mult a fost vorba despre a crea și a trezi sentimente.

 

Foto și editare: Magdalena Jana Fiala
Model: Tereza Hudáková
Ținute: Alice Abraham
Traducere: Roxana Popa

Linda Chudomelova
www.lindathemakeupartist.com

www.pragueweddingmakeup.com
info@lindathemakeupartist.com
+420 777 300 019