Andreea Babaioana: Despre perfectionism, blond, balayage, decolorari, implicare sociala, plan de culoare si coafuri de [...]

Despre perfectionism, blond, balayage, decolorari, implicare sociala, plan de culoare si coafuri de mireasa cu

ID Artist-ul L’Oréal Professionnel, Andreea Babaioana

 

Andreea Babaioana te urmaresc de ceva timp si daca e un lucru care m-a cucerit la tine – ca un outsider al domeniului coafurii – este franchetea, claritatea mesajelor tale ca trainer si specialist in acest domeniu. Ai un soi de generozitate in a impartasi si imparti informatia cu ceilalti colegi (actuali, viitori), iar acesta e un aspect ceva mai rar vazut intr-un sector de activitate tributar orgoliilor.

 

 1. Dintotdeauna ti-ai dorit sa fii hairstylist? Dar daca nu ai fi fost hairstylist, ce ai fi devenit?

Îți mulțumesc și apreciez ca vezi frumosul in oameni. Ca sa fiu sinceră sunt in domeniu de la 15 ani jumătate și nici nu am idee cum ar fi fost sa fi făcut altceva.

 

Pentru mine aceasta meserie este ceva extrem de firesc: este acel lucru care mereu ma provoacă, care îmi stârnește curiozitatea, practic ea este seva binelui meu. Ma simt norocoasa ca am știut de la început ceea ce îmi place și am avut posibilitatea sa patrund rapid in acest domeniu.

 1. Esti parte din frumoasa echipa L’Oreal Professionnel. Cu ce a venit la pachet aceasta noua postura pentru tine, atat in plan profesional cat si personal?

De aproape 8 ani sunt în aceasta echipa și as putea exprima intr-o fraza totul, astfel : “Ești suma oamenilor din viața ta”- . L’Oreal Professionnel,pentru mine, este o comunitate care a contribuit la dezvoltarea mea personală și profesională. In prezent am bucuria sa contribui și eu la rândul meu si este este magnific. In aceasta echipa frumoasa mi-am subliniat aptitudinile și mi le-am dezvoltat totodata. 

 

 1. Pentru cei care, poate, sunt curiosi sa afle, cum poti deveni trainer in echipa L’Oreal Professionnel?

Nu as putea sa dau o rețeta dar pot spune ca eu am devenit coechipier imediat după ce mi-a remarcat Mariana Vama prezenta, implicarea și curiozitatea la toate seminariile acestui brand mult iubit.

 

Mariana Vama este acel om care a pus punctul pe “i”  in dezvoltarea mea profesională fiind printre primii mei mentori inspiraționali, adevărați .

 

 

 1. Iti amintesti cum a fost prima ta zi ca trainer si ce ai facut atunci, daca ai avut emotii, daca ti s-a parut provocator, daca a fost greu, usor? Cum a fost?

Prima mea zi ca trainer L’Oreal Professionnel?… parca și acum simt emoțiile perfectionistei din mine. Imi amintesc ca am avut o pofta debordanta de a-i inspira pe acei oameni frumosi cu toate informațiile mele, am avut un elan nemaipomenit mai ales atunci când a inceput schimbul de experiența.

 


Totul a decurs bine și nu o sa uit niciodată ca “pregătirea unui seminar este peste 90% din succes “ – tips primit de la Mariana Vama.


 

Atunci când pregătești totul pas cu pas emoțiile nu mai sunt la fel de mari – este o reteta incredibila. 

 

 1. Dar prima zi cand ai deschis portile Academiei si pe cele ale Salonului tau?

Atunci când am deschis porțile salonului îmi amintesc ca am simțit acea stare de eliberare plus extaz care îmi dadea semnalul ca trec in următoarea etapa a vieții mele profesionale, obiectiv la care muncisem (formarea echipei, portofoliu de clienti, amenajare spatiu, organizare financiara, marketing).

 

 1. Uite, pun o intrebare hors concours acum: ai dat vreodata cu aspiratorul in academia fondata de tine sau in salonul tau?

:))  bineînțeles. Mai ales la început și acest tip de activitate mi-a trecut prin mâini. In domeniul nostru disciplina înseamnă și curățenie la locul de munca, nu numai tehnica in par.

 

 1. Daca e ceva ce iubesti fara sa stai pe ganduri – ca trainer si owner de academie si salon – , care este acel lucru? Exista oare vreun lucru pe care nu l-ai face sub nici un chip in aceasta dubla calitate a ta?

Cel mai mult îmi place sa ajut oamenii sa se dezvolte și ma provoacă atunci când le văd potențialul. Din poziția de owner de salon mi-am putut forma echipa in propria academie și ador sa văd cum oamenii reușesc sa evolueze sub ochii mei

Ceea ce nu as face este contabilitate! Recunosc ca la începutul carierei mele era partea cea mai complicata pentru mine iar in prezent am doua persoane ce se ocupa de acest departament.

 1. Aproximativ, cati coafori din Romania ai pregatit? Te-a impresionat cineva sau povestea cuiva – dintre toti cei care au venit sa lucreze alaturi de tine sau sa invete meserie de la tine in acesti ani? Un caz aparte…

Am pregătit câteva sute de hairstylisti si in acest număr se includ hairstylisti la început de cariera și hairstylisti care au participat la workshop-urile academiei mele, plus hairstylisti pregătiți de mine in cadrul seminariilor L’Oreal Professionnel. In urma cu câțiva ani organizând zile de voluntariat am ajuns la un centru de plasament unde am cunoscut o copila care avea 14 ani și era foarte entuziasmata de aceasta meserie, spunea ca ar fi foarte incantata sa participe la un curs cu mine iar pentru mine, atunci, universul a lucrat pentru ca îmi doream sa ofer un astfel de curs pro-bono. Zis și făcut ! Tutorele ei ne-a dat acordul sa participe la cursul meu . Am apreciat voința ei și in prezent păstram legătura destul de strans. 

 

 1. Ce tehnica iti place cel mai mult si mai mult sa predai? Si cu ce consideri ca te identifici perfect, in acest moment al evolutiei tale?

Totul despre blond, balayage, decolorari, plan de culoare si coafuri de mireasa.  

Iar cu ceea ce ma identific cel mai mult in prezent este abilitatea mea de trainer și coach unde ma bucur ca reusesc sa deslusesc  cu usurinta meseria oricui doreste. Este o parte extraordinara care ma umple de energie și satisfacție. 

 

 1. O alta intrebare pe care o punem la Who’s who pe www.cosmobeauty.ro este legata de produsele must have pe care le recomanzi ca Ambasador si Trainer L’Oreal Professionnel, din toata inima (produse testate, verificate de tine, produse cu care lucrezi si ale caror calitati te-au cucerit).

Recomandarea mea pentru colegii din domeniu este vopseaua minune Dialight destinată colorarii blondului si nu numai. Un produs indispensabil este pudra Efassor care este un aliat bun al corectarilor de culoare. Și nu ma pot abține sa nu spun și despre pasta decoloranta Platinum care se găsește in 2 variante: cu și fără amoniac, respecta foarte mult calitatea parului.

 Iar când vine vorba sa ma adresez consumatorilor de frumusețe îl pun in scena pe fixativul cu pudra Savage Panache – un must have pentru textura și un Look fresh. Spray Leave In 10 in 1, SERIE Expert miraculos in protecția și întreținerea calității parului care se aplica inainte de uscare, e fantastic. 

Uleiul Mithyc Oil , care demonstrează ca este hidratant atunci când îl aplici pe piele și pătrunde rapid , plus ca nu îngrășa parul dacă este aplicat corect. 

 

 1. As vrea sa punctam implicarea ta sociala. Iti oferi serviciile voluntar centrelor de copii sau de batrani din orasul tau. Ce semnificatie profunda si “vindecatoare” are acest gest pentru tine?
Pana sa apăra pandemia organizam 2-3 vizite pe an la centrele de bătrâni și de copii pe care ii tundeam. Schimbul de energie este divin, pentru ca ambele părți se hrănesc : atât eu cât și ei. Acolo sentimentul meu de utilitate este la cote maxime iar bucuria lor sinceră ma motivează sa continui. 

 

 1. Ai o participare impresionanta la show-uri internationale: International Business Forum LP, ai sustinut prezentari de trenduri si tehnici (Haute Coiffure Francaise), workshop-uri de cocuri, balayage (Alexandre de Paris si Dessange) si… tuns in Paris si Dublin. Povesteste-ne despre fiecare dintre aceste experiente, despre oamenii pe care i-ai intalnit acolo…

Mereu mi-a plăcut sa merg direct la sursa  atunci când a fost nevoie sa învăț ceva. Cu fiecare in parte, experiența, într-adevăr, a fost unica și m-a facut sa evoluez. Pur și simplu faptul ca respiri același aer cu oamenii de succes este molipsitor. Partea interesantă este ca prin informațiile pe care le-am primit mi-am făcut ARTA MEA, REGULA MEA, dar pe baze solide.

Mergând prin diferite academii cu renume, mi-am pus bazele corecte ale acestei meserii așa ca într-un puzzle. Franța m-a cucerit enorm prin simplitate, profesionalism și rafinament, am învățat cum sa lucrez pe baza de plan tehnic.


Am descoperit secrete de la hairstylisti care lucrează cu marile case de moda ale Parisului, lucru care ma înnobilat, alături de aceștia am descoperit tainele coafurii perfecte și tehnicile de balayage “ de la mama lor“


Experiența din Dublin m-a format in ABC-ul tunsorii. Tehnica si acuratețea de acolo m-au făcut sa înțeleg ca și tunsul este o știință exactă.

In traseul evoluției mele, pe partea de tunsoare l-am avut ca mentor, prin intermediul L’Oreal Professionnel, pe Bertram Kainzner. Un trainer și un psiholog extrem de carismatic de la care am descoperit tehnicile de “timeless cut “, tehnici care au avut și au un succes extraordinar pentru femeia pret-à-porter. 

Aceste tehnici au la baza ABC-ul dar vin cu un plus de versatilitate lucrând specific forma capului  implicit a fetei . Tipurile acestea de tunsori se afla cel mai mult in dorințele femeilor din România. 

La show-rile Business Forum marca L’Oreal Professionnel, printre multe alte noțiuni tehnice învațate acolo plus schimbul de experiența profesională am rămas cu acea emoție frumoasa ca la fiecare astfel de turneu eram înconjurată de minim 2.000 de hairstylisti WOOOWW! Era geniala senzatia, simteam ca faceam baie in pasiune si talent! 

Acea energie este inexplicabil de inaltatoare, sa știi ca toți oamenii de care esti înconjurat sunt la fel de pasionați ca tine. Venind din toate țările, acolo fiecare își expunea un anume stil, un anume crez aspect care mi-a dezvoltat viziunea într-un mod deosebit, diferit. 

Haute Coiffure Francaise este Evenimentul care da tonul trendurilor in domeniul nostru. De acolo mereu am plecat fresh, cu inspirație și motivatie înspre a-mi da voie la creatie. Acolo am avut parte sa ma inspir de la coafori de elita ai Franței.