Eliza Nae: “Cu ocazia celebrarii a 30 de ani BIOTEK, am fost premiata si nominalizata [...]

Cu ocazia celebrarii a 30 de ani BIOTEK, am fost premiata si nominalizata drept unul dintre cele 12 noi talente in microdermopigmentare din peste 42 de tari participante.

Interviu cu Eliza Nae, Master Trainer Biotek in PMU & Microblading, Reprezentant Unic în România & Distribuitor Certificat Biotek – Italia, Reprezentant Unic în România & Distribuitor LaBina – Germania, Reprezentant Unic în România & Distribuitor Pigment Killer – Germania, Maistru Stilist & Trainer Xtreme Lashes – SUA

 

 1. Eliza, povesteste-ne despre primii tai pasi in domeniul beauty.

Mi-am descoperit pasiunea pentru acest domeniu pe la 28 de ani, cand eram deja sotie si mama a doi copii si profesam ca inginer, avand functia de director comercial la o societate axata pe proiecte agricole ample din Sud-Estul Romaniei.

 

Micropigmentarea in acea perioada era ceva nou, misterios si pot spune ca a fost dragoste la prima vedere. Si da! Viata se schimba atunci cand incepi timid cu un dermograf si multa pasiune si ajunge sa fie incununata cu 2 academii si studiouri de Permanent Make Up.

Aventura a inceput in urma cu 22 de ani, cand am deschis primul salon de infrumusetare (coafor, cosmetica, manichiura, etc), cu entuziasmul si idealismul corespunzator varstei, planuind sa ridic nivelul de calitate al serviciilor beauty peste standardul cu care eram obisnuita in rolul de clienta.


7 ani mai tarziu, cu aceeasi exigenta si dedicatie, m-am indreptat si spre Permanent Make Up si proceduri paramedicale, invatand si practicand toate tehnicile disponibile de la traineri recunoscuti international, ca in cele din urma sa devin Master Trainer si Speaker la Congrese Internationale din Europa si Orient.


 1. Ce se ascunde in spatele unei denumiri atat de lungi, cum este International Master Teacher Permanent Make Up & Microblading?

Aceasta denumire reprezinta recunoasterea profesionala la nivel international ce a avut loc dupa ani buni de pregatire si lucrari profesionale. Lucrarile mele au fost selectate si atent studiate de nume consacrate din industrie.


De la Microdermopigmentari Medicale ca reconstructia areolelor si mameloanelor ca urmare a unei mastectomii in tratamentul cancerului de san, cicatrici rezultate din interventii chirurgicale, vergeturi, alopecie, indepartarea tatuajelor, corectii, camuflari, neutralizari, la diverse tehnici de dermopigmentare a sprancenelor, buzelor, ochilor, le-am studiat pe toate, dintr-o curiozitate si o dorinta constanta de a excela, punandu-mi amprenta personala in stilul si tehnicile aplicate cu succes si remarcate de catre tehnicienii din bransa.


Unul dintre momentele memorabile a fost in 2017, cand, cu ocazia celebrarii a 30 de ani BIOTEK, am fost premiata si nominalizata drept unul dintre cele 12 noi talente in microdermopigmentare, selectata dintr-o multime de participanti, din peste 42 de tari participante.

Dincolo de recunoasterea celor din industrie insa, ceea ce ma face cu adevarat fericita si ma motiveaza este multumirea pe care o simt alaturi de fiecare clienta si studenta in parte.

 

 1. Care a fost primul mare eveniment international de profil la care ai participat? Iti aduci aminte care au fost impresiile tale de-atunci?

In anul……2014. Emotii si o dorinta mare de a ajunge si eu ca profesionistii pe care ii urmaream, de a acumula informatii de la nume consacrate, insusirea tehnicilor speciale de lucru, abilitatea de a vorbi despre tehnici descoperite de mine si de a le  putea prezenta pe scena teoretic si practic, fapt concretizat cu succes pana in prezent.

Breasla specialistilor PMU, ca de altfel toate celelalte bresle beauty, sufera uneori de prea mult orgoliu. Cineva ar justifica atitudinea aceasta, punand-o pe seama factorului numit “creativitate artistica”…asa-s artistii, deh! Tu cum iti mentii echilibrul in aceasta privinta?(n.red.)


Echilibrul meu vine din maturitate si increderea ca publicul este unul educat, care cerceteaza si care stie sa compare rezultatele efective ale muncii noastre, respectiv pozele, videourile, recenziile clientelor existente, si nu felul in care se intrec in laude personale diversi artisti din domeniu. Asa ca imi place sa las rezultatele sa vorbeasca de la sine.

 

 1. Cursurile acreditate de dermopigmentare (sprancene, buze, pleoape) ale Academiei tale sunt foarte cautate. Sa le spunem, te rog, celor care isi doresc sa se inscrie la unul dintre cursurile tale in viitorul apropiat la ce trebuie sa se astepte de la tine?

Eu, Eliza Nae, trainer international, le voi fi mentor pe durata cursului, in care le voi impartasi tipsuri si secrete invatate si aplicate personal de-a lungul celor 15 ani de experienta in dermopigmentare.

Cursurile se vor desfasura intr-una din cele doua locatii de top, utilate si echipate la standarde inalte, cu aparatura si materiale de ultima generatie, la un suport de curs ce contine informatii si experiente din practica masterilor internationali, acumulate in 33 de ani de catre Biotek.

 

Cursul de Permanent Make Up (Micro Dermo Pigmentare) Eliza Nae Biotek este dedicat tuturor celor care doresc să înceapă această activitate și este cel mai bogat in informatii și cea mai intensă experiență.
Cursul de Permanent Make Up este împărțit în două module, pentru a face față volumului enorm de informatii și pentru a vă pune în postura ideala de a lucra cât mai curând posibil. Metoda este concepută să fie aplicată imediat in practica, fiecare parte de  teorie fiind strâns legată de o fază a muncii.

Sustinem o paleta larga de cursuri de specializare pentru incepatori si profesionisti:

 • Curs Complet de Dermopigmentist
 • Curs de Dermopigmentare Sprancene M1
 • Curs de Dermopigmentare Buze & Pleoape M2
 • Curs de Microblading MB
 • Curs Specializare Sprancene
 • Curs Specializare Buze
 • Curs Specializare Pleoape
 • Master Class Lips
 • Master Class Powder Eyebrows
 • Master Class Ombre Eyebrows
 • Master Class Eyebrows Combined Technique
 • Master Class Clasic Eyeliner
 • Master Class Areola MedEstetic (vergeturi-gratuit)
 • Dermopigmentare Para Medicala (areole mamare, cicatrici, vergeturi, vitiligo, scalp, etc.)
 • Master Class Trico Med
 • Master Class Pigmentologie & Colorimetrie
 • Master Class – 3D Hairstroke
 • Master Class – Design & Shaded Eyes
 • Master Class – Lips – contour and shading
 • Tattoo remover cu Pigment Killer
 • Curs Stilizare Sprancene
 • Curs permanent gene si sprancene
 • Curs laminare gene si sprancene
 • Curs extensii gene fir cu fir – Curs de Baza
 • Master Class Cashmere Eyebrows
 • Master Class Casual Style Eyeliner

 

 1. Gabriel, partenerul tau, a venit alaturi de tine in acest domeniu. Ce l-a determinat sa faca acest pas atat de curajos? Sunt putini barbatii care au ales sa imbratiseze o cariera PMU!

Intotdeauna munca in echipa aduce rezolvari, idei si satisfactii multiple, in special cand imbini laturile definitorii ale fiecarei persoane gen: gandire analitica, talentul pentru frumos, abilitati tehnice, abilitati de comunicare si multe altele.

Adevarat. Barbatii care au ales sa imbratiseze aceasta cariera, sunt intr-un numar mai mic, insa cunosc nume consacrate in industria PMU, cu ani de experienta in domeniu, cu unii dintre ei am participat la congrese, la perfectionari, mastere si au afaceri recunoscute la nivel mondial.

 

 1. Eliza, care sunt cel mai des intalnite erori in lucrarile PMU?

Sunt cele de natura umana datorate metodelor de lucru ale tehnicianului si cele datorate produselor slabe calitativ ce tin de producator, care nu iti ofera siguranta si stabilitatea certificata conform documentatiei.

 

 1. Dar in educatia PMU in Romania (in comparatie, poate, cu alte tari)?

In Romania este un curent sau un trend nu tocmai in regula ca orice persoana  sa tina cursuri dupa o scurta perioada de activitate sau imediat dupa terminarea unui curs de baza.


Procesul de predare este unul laborios in care nu doar lecturezi un material, presupune cunostinte si abilitati, ani de practica, pregatire tehnica si pedagogica, psihopedagogie, etc.


 1. Care este etalonul tau in materie de business si in materie de PMU & Microblading?

Cred cu tărie că etalonul business-ului este un exemplu perfect despre cum șansa poate fi de partea celor curajoși, cu inițiativă, fără resurse inițiale fabuloase dar cu spirit antreprenorial și cu capacitatea de a exploata oportunități.

In materie de beauty, calitatea lucrului bine facut trebuie sa primeze inainte de orice.

 

 1. Numeste maximum 5 persoane pe care le-ai intalnit si care consideri ca ti-au influentat in mod decisiv ceea ce esti tu astazi (Eliza Nae, Managerul si Trainerul, Artistul)

Am fost inspirata si am admirat nume precum Toni Belfatto, Sviatoslav Otchenash, Marika Huhashvili, Line Ekelund, Ksenija Karabegovic, si dupa putin timp am reusit sa urc pe scena alaturi de ei, devenind colegi.

 

Atunci cand se intampla un accident ireversibil asupra corpului nostru, prin pierderea unei falange, in cazul de fata, solutia reconstruirii ramane micropigmentarea (tatuaj). Atentia acordata detaliilor unghiei, cum ar fi petele albe (noitele), franjurarea cuticulelor, chiar și urmele muncii asidue repetate de sub unghie si cuticula, a dus la un rezultat atât de real, uimitor. Acest rezultat a fost posibil avand drept punct de referinta celelalte unghii si folosind diferiti pigmenti de culoarea pielii in realizarea pigmentarii patului unghial.

Noi, specialistii in PMU ne implicam si in domeniul postmedical, deseori completam munca chirurgilor dupa operatii traumatizante de mastectomii si redam zambetul pe chipurile clientilor pentru infrumusetarea adusa sau camuflarea cicatricilor ramase.

Sentimentul cel mai frumos în această profesie este atunci când o femeie, după o astfel de încercare, vine la mine cu încredere și-mi împărtășește povestea ei.


☎Info, Inscrieri & Programari:
0040 727 849 717 – Slobozia
0040 722 357 156 – Bucuresti

www.elizanaeacademy.ro
www.biotek-academy.com

 

Eliza Nae este Master Trainer Biotek in PMU & Microblading

Reprezentant Unic în România & Distribuitor Certificat Biotek – Italia

Reprezentant Unic în România & Distribuitor LaBina – Germania

Reprezentant Unic în România & Distribuitor Pigment Killer – Germania

Maistru Stilist & Trainer Xtreme Lashes – SUA