Jully Cornea: “Mi-am dat seama că îmi doresc să fiu mai mult decât un hairstylist [...]

text

  1. Jully, ce te-a făcut să îți îndrepți traiectoria de la cea foarte aplicată, practică, de hairstylist la cea teoretica-pedagogica de educator si organizator de evenimente?

Nu am făcut parte din seria celor care și-au găsit vocația încă de la bun început. După expresia ,,mă las dusă de val” , ei bine eu m-am lăsat dusă de pasiune și uite că astăzi sunt un om fericit și sper că reușesc să-i fac si pe alții fericiți.

Datorită lor, a oamenilor de lângă mine am ajuns să înclin balanța tot mai mult spre această latură pedagogică. Mi-am dat seama că îmi doresc să fiu mai mult decât un hairstylist care lucrează cuminte la scaunul său. Mereu am căutat diversitate și mereu mi-am dorit să cuprind acest domeniu cu ambrele brațe, să nu-mi scape nimic, să fiu într-o continuă evoluție și să mă autodepășesc.

Totuși, ceva îmi lipsea! Acest drum parcurs de mine era atât de incomplet, tot ceea ce dobândisem până acum, brusc era fără însemnătate.

Mi-am dat seama că fericirea mea depinde de fericirea celor din jurul meu și că tot bagajul meu dobândit de-a lungul timpului ar fi fost în van dacă nu era împărtășit și celor de lângă mine.

 

  1. Consideri că talentat te mai poti naste dar daca vrei să fii trainer(coach) ai nevoie de o suita de calitati suplimentare care nu se pot castiga altfel decat prin antrenamente?

După cum bine știm, în orice domeniu sunt două tipuri de persoane: cei care sunt talentați și cei care muncesc pe brânci pentru a ajunge talentați.

Ei bine, eu sunt adepta altei categorii care încorporează: talentul,munca, pasiunea, perseverența și nu în ultimul rând…omenia! Da! Din păcate, ne lăsăm păcăliți de acest val al succesului și uităm esențialul, uităm să ne conectăm cu oamenii din jurul nostru.

Fără folos este talentul, dacă nu vei ști să apleci urechea la nevoia celui de lângă tine, să-l înțelegi, să rupi bariera nesiguranței și să reușești în cele din urmă să-i câștigi încrederea.

Asta ar trebui să fie, după părerea mea, cea mai importantă calitate a unui coach.

 

  1. Ai activat dintotdeauna in acest domeniu? Care este motivul pentru care ai ales sa faci ceea ce faci astazi?

Cred cu tărie că pentru fiecare dintre noi, drumul este deja ales dar depinde doar de noi dacă vom ști să călătorim frumos. Da! Pot spune că mi-am urmat visul, că dintotdeauna am avut o înclinație aparte spre frumos și o dorință arzătoare de a descoperi cât mai mult această ramură a sa.

De ce este atât de specială această meserie? Pentru că-i face pe oameni fericiți iar eu mi-am dat seama de acest lucru în momentul în care am fost vinovată de zâmbetele celor din jurul meu.

 

  1. De multe ori afirmam ca suntem recunoscatori pentru ceea ce primim. E o afirmatie extrem de puternica. O mantra chiar. Tu pentru ce esti recunoscatoare, Jully? Oare suntem într-adevăr recunoscători pentru ceea ce primim?

Timpul și vremurile în care trăim, demonstrează din păcate opusul.

Suntem atât de preocupați de lucrurile materiale, încât uităm să prețuim ceea ce contează cu adevărat, familia. Să fim recunoscători că-i avem și că ne au.

  1. Trendurile în hairstyling suporta schimbari, modificari, up-date-uri. Evident vor exista persoane care vor imbratisa imediat o tunsoare la moda, dupa cum vor exista persoane conservatoare. Care este opinia ta? Ce va ramane mereu in picioare? Ce anume îti place din trendurile anului 2020?

Îmi place că naturalul capată tot mai mult teren, că dăm importanță bunăstării și confortului clienților noștri și nu ne mai axăm doar pe timpul necesar unei anumite operațiuni. Ne întoarcem la naturalețe!

Dar pentru ca această schimbare să fie primită cu brațele deschise de către cliente, trebuie mai întâi acceptată de către noi, styliștii.A produce ceva natural sau cât mai aproape de natural, nu este deloc ușor și tocmai datorită acestui fapt, schimbarea adusă de anul 2020 va aduce cu sine și multe piedici pentru unii dintre noi.

 

6.Jullie Cornea are si ea nevoie de rasfat. Asa ca, intrebarea noastra este: ce inseamna rasfat pentru tine?

Da! Sunt femeie și iubesc să am parte de asemenea momente doar că răsfățul pentru mine, înseamnă mai mult decât un masaj, ore petrecute la salon, o baie fierbinte sau câteva ședințe de shopping.

Adevăratele mele clipe de răsfăț se află undeva la țară, la Casa Bunicilor, în natură, în liniște, alături de cei dragi mie.

Acolo reușesc să îmi încarc bateriile, să mă destind și să mă bucur de ceea ce contează cu adevărat.

7.Ii intrebam pe cei care ii intervievam, de obicei, daca au fost inspirati de anumite persoane, modele, influenceri si daca la randul lor sunt si ei o sursa de inspiratie pentru altii. Cum a fost/este in cazul tau?

Sunt mulți cei care mă inspiră tocmai datorită acestui lucru nu pot spune că am un trainer favorit după care ma ghidez.

Încerc să nu intru în această permanență comparație cu cei din jurul meu pentru că am învățat că tot ceea ce ține de online este doar partea pe care noi vrem să o arătăm.

Pun mare preț pe sinceritatea celui de lângă mine și pentru a-l urma îndeaproape ar trebui să-l cunosc cu adevărat.

Dacă sunt un exemplu pentru alții? Nu sunt în măsură să vă răspund.

Sțiu doar că sunt mulți cei care au călcat pragul Academiei, care s-au lăsat șlefuiți de mine iar dacă sunt sau nu un exemplu, ei sunt cei care decid.

 

  1. Cu ce ar trebui să te convingă un brand de haircare&hairstyle ca sa ii poti deveni Ambasador?

Clar, calitatea produselor pe care le reprezint dar cum în epoca pe care o trăim aproape fiecare brand profesional de beauty are plusuri și minusuri, echipa ar fi cea care ar reuși să mă convingă.O echipă frumoasă, în care eu să mă regăsesc, cu niște principii demne, dornică de evoluție și a cărui drum să rămână statornic.

 

  1. Ești invitata la o Gala, eveniment care se desfasoara seara. Dress code: black tie. Cum ai decis sa iti aranjezi parul? Ce produse vei folosi si ce styling? Ce tinuta vei imbraca?

Alegerea mea ar consta într-un wet look realizat cu un fixativ fără gaz și ceară .Ținuta aleasă ar fi compusă dintr-o rochie elegantă de lungime medie, mizând totodată pe o pereche de cercei impunători.

 

  1. Ne-am obisnuit sa ne pese de reputatia pe care o avem. Ni se pare natural sa fim respectati, iubiti si chiar sa cautam asta. De aceea, uneori, ni se intampla ca, in mod subtil, sa dedicam timp gandindu-ne cum ne percep altii. Dar tu? Tu cum te vezi, Jully?

Pot spune că a fost cale lungă până mi-am dat seama că fără rost, încercăm să ne formăm o imagine impecabilă, că ne petrecem timpul încercând să-i mulțumim pe ceilalți și că în cele din urmă ajungem să ne trăim viața ghidându-ne după principii străine nouă. Am învățat să mă iubesc exact așa cum sunt și cel mai important, să-i fac și pe ceilalți să mă iubească sincer și necondiționat.

Am învățat să-i fac pe ceilalți fericiți fără să aștept ceva în schimb, să primesc cu brațele deschise atât cuvintele de laudă cât și criticile, să ma zbat atunci când ceva mi se cuvine și să renunț atunci când orgoliile îmi dau târcoale.

Cum mă văd? Un om fericit, liniștit și care își dorește să fii eroul propriei sale povești.

Nota: A fost o placere să răspund interviului vostru! Va mulțumesc