Zoli Toth: “Provin dintr-o familie de muzicieni, in care eu sunt deja a treia generatie”

Zoli, multumesc ca ai acceptat propunerea Cosmobeauty de a raspunde intrebarilor la rubrica noastra Who’s who, o rubrica in care prezentam voci care modeleaza minti, inimi, urechi, suflete.

 

  1. Wikipedia s-a si grabit sa imi spuna ca esti Sagetator (nascut la Timisoara), ca si mine. Majoritatea Sagetatorilor se dovedesc a fi naturi extrem de generoase, pasionate si deosebit de inzestrate la capitolul creativitate. Regasesti in tine toate aceste trasaturi? Si daca da, cand ai descoperit primul sambure de creativitate din tine?

 

  1. Cum vine asta, muzician si antreprenor? Par a fi doua lumi complet diferite si, cu toate acestea, tu reusesti intr-un mod armonios (era sa scriu melodios) sa le impaci.

 

  1. In 2000 fondai Sistem cu care, de altfel, ai realizat performante cu rasunet. Cea mai mare realizare de atunci a fost alaturi de Luminita Anghel – primul premiu Eurovision pentru Romania. Nu te intreb ce ai simtit sau cate interviuri ti s-au luat post-eveniment. Te intreb numai: cine a devenit Zoli Toth in ochii lui Zoli Toth, atunci.

 

  1. Ma fascineaza faptul sa stiu ca ai o atat de bogata implicare ca activist. Nu e putin lucru, mai ales ca unii artisti –in ultimul deceniu – se focuseaza mai mult pe o directie monetizabila decat pe una de sustinere voluntara (dar cu responsabilitati) a unor proiecte de mediu sau sociale. Te rog sa vorbesti despre proiectele in care esti implicat, pentru ca sunt convinsa ca, cu cat mai multi ochi vor citi acest interviu si vor gasi in tine motivatia sa ti se alature, cu atat mai bine.

 

  1. Esti si realizator de programe radio si, daca nu ma insel, ai facut o cariera serioasa in acest sens. Ecofrecventa a bifat deja 10 ani de “aer” la National FM. Care-i povestea Ecofrecventei si ce inseamna ea astazi?

 

  1. Ai schimbat Timisoara pe Bucuresti din ratiuni strict profesionale sau, nu neaparat? Te intreb pentru ca unul dintre proiectele tale se numeste Home alone. Unde e acasa pentru tine, Zoli?

 

  1. Ai o familie tare frumoasa – am avut ocazia sa vad coverstory-uri cu voi. Dar sunt curioasa sa stiu daca fetele tale urmeaza “arborele tau genealogic” muzical? In sensul ca provii dintr-o familie de muzicieni, mama, tata, fratele tau sunt cu totii muzicieni…

 

  1. Care este viata profesorului de percutie Zoli Toth? As vrea sa ne vorbesti, aici, (si) despre Ansamblul de percutie Cantus mundi – un proiect unic in Romania si poate nu doar in Romania.

 

  1. Pentru ca suntem, totusi, o revista de estetica aplicata, ne-ar placea sa aflam de la tine ce faci ca sa te mentii in forma (vezi Premiul Men’s Health de barbatul Anului – in 2017), ce produse de ingrijire folosesti, dar, indeosebi, ce faci sa ai mereu mintea atat de curata si de frumos mobilata?

 

  1. Sa presupunem ca Zoli Toth ar avea o planeta numai a lui, nu conteaza mica-mare. Care ar fi playlist-ul care s-ar auzi pe planeta Zoli Toth azi?