Ritualul uleierii parului – in stil ayurvedic

În sanscrita, cuvântul „sneha” înseamnă „a uleia” dar și „a iubi” – iar aceasta nu este o coincidență oarecare.

Ayurveda, stiinta veche de mai bine de 5.000 de ani, mentioneaza printre cele mai sacre ritualuri uleierea părului. Tratamentul, practicat de obicei înainte de a face baie sau înainte de culcare, noaptea, constă în valorificarea puterilor regenerative ale uleiurilor naturale, prin aplicarea lor pe scalp și pe păr, pentru hidratare și hrănire.

Aplicarile uleiului reduc uscăciunea scalpului și conferă părului tău putere, stralucire si catifelare”, declara medicii certificati Ayurveda.

În textele tradiționale ayurvedice, uleiul de susan este recomandat în anotimpurile reci și uleiul de nucă de cocos este utilizat în anotimpurile mai calde.

 

Pentru a beneficia de beneficii sporite ale plantelor utilizate in medicina ayurvedica – cautati produse care contin: hibiscus, amalaki(coacaz indinan) – stimulatoare de creștere, bhringraj(margareta falsa) – antimicrobian sau brahmi (gotu-kola)- pentru protecție.

Un masaj al capului (frământarea ușoară a scalpului, a tâmplelor și a gâtului cu vârful degetelor) este o parte integrantă – și în cele din urmă catartică – a experienței masajului ayurvedic al scalpului.

“Ajută la hidratarea și îmbunătățirea circulației la nivelul scalpului, astfel încât e vizata sănătatea părului, de la rădăcină. Se crede, de asemenea, că activează chakra a șaptea, chakra coroanei, care este conectată la glanda pineală și funcționează pentru a calma mintea.”

Pe fondul multor schimbări care au apărut odata cu pandemia coronavirus, ungerea părului poate fi un act liniștitor care te ajută să te menții prezent.

Practic este un act de iubire de sine și îngrijirea perfectă in momentele de incertitudine cu care ne confruntăm acum. De asemenea, este nevoie de timp pentru a te obișnui să adaugi noi practici în rutina ta, așa că a începe să încorporezi această practică când poți în timpul carantinei; te va ajuta să îți faci un obicei nou.

Daca doriți să faceți un pas mai departe, se recomandă ungerea părului în tandem cu un masaj abhyanga, care ajută la reducerea inflamației, la drenajul limfatic și la hidratarea pielii pentru a vă lăsa să vă simțiți mai centrata, mai in armonie cu sine.

 

   5 PRODUSE PE CARE LE PREFERAM:
    1. www.makeup.ro, ulei de păr – Khadi Hair Oil – 100ml, pret 49,60lei
    2. www.qicosmetics.ro, ulei ayurvedic pentru par, 200ml, pret 120lei
    3. www.makeup.ro, ulei de păr – Sesa Herbal Hair Oil – 100ml, pret 28,37lei
    4. www.makeup.ro, ulei de păr – Dabur Amla Hair Oil – 200ml, pret 18,71lei
    5. www.sephora.ro  ulei de corp – The Ritual Of Ayurveda Dry Oil, 100ml, pret 93lei