Tenul matur – provocari in alegerea celui mai bun fond de ten. Top produse votate [...]

Zi de zi vedem foarte multe reclame la produsele de înfrumusețare ceea ce ne face foarte dificilă alegerea lor când vine vorba să le achiziționăm pentru uzul nostru personal.

Atunci cand alegem un produs de înfrumusețare trebuie să ținem cont de minim următoarele aspecte: tip de ten, varsta persoanei, stilul de viață, rezultatul dorit, etc.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care am intalnit-o in cariera mea de make-up artist a fost Cum să-mi aleg fondul de ten potrivit?

Majoritatea persoanelor ca îmi adresau această întrebare aveau vârsta peste 30 ani așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi cunoștințele mele și să vă ajut să vă alegeți fondul de ten pentru tenul matur corect.

În primul rând aș vrea să vorbim puțin despre tenul matur și cum îl recunoaștem. De obicei tenul nostru devine matur de la o anumită vârstă (diferă de la persoană la persoană) observăm apariția unor pliuri (riduri), pielea pierde din colagen și devine mai subțire și inelastică.

Înainte de a alege fondul de ten efectiv, mai avem câțiva pași esențiali pe care trebuie să-i parcurgem:

  1. Identificarea corectă a tipului de ten (normal,gras, uscat,mixt).
  2. Identificarea corectă a tonului (cald,rece,neutru) și subtonului pielii.
  3. Efectul dorit (puterea de acoperire,rezistență,etc).

Indiferent că folosesc pentru uz propriu sau în machiajul de salon, lucrez doar cu produse profesionale. Din acest motiv următoarele fonduri de ten anti-age pe care le voi recomanda sunt profesionale și se achiziționează online sau doar din magazinele reprezentante.

 

  1. Fondul de ten Anti-Age de la Cinecitta.

Este unul dintre cele mai versatile fonduri de ten. Ideal pentru persoanele cu ten matur-uscat sau normal, eu il folosesc și pentru tenul normal-uscat inclusiv și pentru uzul meu zilnic. Cu siguranță acesta este fontul de ten preferat de mine.

Datorită proprietăților sale cu efect lifting, conține proteina de grâu, ce previne imbătrânirea prematură  a tenului, netezește ridurile și uniformizeaza pielea feței.

 

  1. Fondul de ten anti-age Atelier Paris

Recomandat tenului matur cu tendință de uscare, fondul de ten anti-age asigură hidratare și protecție pe parcursul întregii zile. Compoziția sa enumeră unt de shea, ceai verde, acid hialuronic, dar și vitamine A, C și E care îl fac potrivit pentru uzul zilnic, protejând pielea contra factorilor dăunători externi și având un efect de antioxidare.

Are acoperire medie dar se poate stratifica pentru a obține rezultatul dorit.

 

  1. Fond de ten hidratant  Liquid Powder – PAESE

Dacă îți dorești un fond de ten cu o textură super ușoară, potrivit de zi cu zi pentru tenul matur, pentru un ten uscat ei bine acest fond de ten este ideal. Aplicat cu pensula într-un singur strat uniformizează tenul și oferă un efect fresh și hidratant.

 

  1. Fond de ten ULTRA HD PERFECTOR-MAKE UP FOR EVER

Dacă ai nevoie de o acoperire mai mare, îți recomand acest fond de ten deoarece are o formulă lejeră și este ușor de aplicat. Acest fond de ten conține SPF 25 și este foarte hidratant.

 

  1. Fond de ten MANNEQUIN BEAUTY DRUGS

Chiar dacă ai tenul matur, se poate întâmpla să ai nevoie de o acoperire mare în caz că ai tenul gras și ai diferite probleme.

În acest caz îți recomand un produs puternic pentru acoperire. Formula sa împreună cu agenții gelifianti, permit ca fondul de ten să se așeze pe ten perfect, oferind un efect de second skin.

Pentru o aplicare mai ușoară îl poți combina cu un alt fond de ten cu o textură mai lejeră.

 

Pentru ca fondul de ten să arate frumos pe piele, este foarte important să acordăm o atenție pe partea de îngrijire a tenului. Nu uitati să exfoliați periodic tenul, să-l hidratați zilnic și când aveți ocazia să-l răsfățați cu tratamente profesionale.


Articol de Alexandra Iuliana Ardelean,

Owner & Makeup Trainer la Creative Academy

Owner www.magazincursurionline.ro

Dubla Campioana Nationala Make-up categoria Creative Make-up & Beauty

Campioana Europeana categoria Creative Make-up

Locul 5 Mondial Creative Make-up