3 reguli de buna-purtare a machiajului ochilor in cazul persoanelor mature

Domeniul machiajului este extrem de vast. Orice am alege să facem, standardele de frumuseţe vor reprezenta intotdeauna reperele noastre. Eleganța, educația si bunul-gust ne vor ghida munca, astfel încât rezultatul sa fie unul pe măsura.

 

Mă numesc Brândușa Bordeianu, sunt make-up artist si trainer de peste 10 ani. Cele doua pasiuni ale mele se completează si mă completează cu totul.

 

Un subiect care se află pe buzele tuturor si care merita atentia noastra, este machiajul ochilor in cazul tenului matur. Îl voi aborda şi eu în acest articol, deoarece consider că este important să avem grijă de noi mai ales când atingem maturitatea.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea îşi schimbă textura si fermitatea, iar trasaturile se modifică putin câte puțin.

 

  1. Pentru pleoapele descendente trebuie sa realizăm un machiaj de corectură. Nuantele pe care le folosim sunt cele de bej, roz prafuit, maro, in texturi mate. Atentie! Texturile sidefate sau metalizate nu sunt indicate in acest context, deoarece accentueaza zonele pe care noi vrem sa le estompam si sa le modificam.
  2. Pentru a conferi intensitate privirii, vom folosi genele false tip “buchetele” si creion sau eyeliner, aplicat in linia genelor. Un truc pe care-l recomand, este acela de a folosi creionul sub linia genelor superioare pentru a intensifica machiajul si a-l contura intr-un mod subtil. De asemenea, lipiciul negru este indicat pentru a susține conturul.
  3. Genele inferioare nu se rimeleaza atunci cand realizam machiajul ochilor in cazul persoanelor cu tenul matur. Rimelul poate migra in zona cearcănelor și vom obtine un rezultat nedorit.

 

Consider că este minunat sa ne asumăm vârsta pe care o avem si să purtăm cu mândrie semnele ei, deoarece asta presupune maturitate si acceptare.

Dragile mele, îmbrățișați-vă cu inima deschisă ridurile, pentru ca acolo se află fiecare trăire si experiență a voastra!

 

Foto: Brandusa Bordeianu