Albirea zonei genitale nu este un tabu. Cosmobeauty recomandă Avra Institute

Realitatea este că trăim într-o lume care luptă pentru perfectiune. Femei sau bărbați ne dorim tratamente cât mai puțin invazive, cât mai blânde cu pielea nostră dar cu rezultate imediate. Iar rejuvenarea zonelor intime, să fim sincere, ne preocupă pe noi, femeile, în mod special, indiferent dacă ne gândim să apelăm la proceduri de estetică genitală, mai devreme sau mai târziu. Atunci de ce nu am vorbi deschis despre acest subiect și, mai ales, despre soluțiile care există acum și în România și la care din ce în ce mai multe femei apelează? 

 

Când am început să facem research pentru acest subiect am urmărit ca întâi clinica să aibă standarde ridicate în estetică ginecologică iar medicul să dețină o specializare în Age Management Genital și Ginecologie Estetică. Apoi am căutat un sistem de albire biochimică (un peeling delicat, mai precis), non-invaziv, confortabil, rapid și multifuncțional. De ce multifuncțional? Pentru că este important ca acesta să fie aplicabil atât în zona intimă, pe coapsele interioare dar și în zona axilară (dacă ne dorim și tratarea acesteia).

Ceea ce trebuie precizat de la început este că, dincolo de obiectivul principal vizat, albirea zonelor intime, acest sistem biochimic bifează și revitalizarea pielii din regiunea genitală, îi redă tonusul și elasticitatea, grație biostimulării și hidratării zonei.

După o serioasă etapă de documentare am ales @AvraInstitute(București), unde procedura este efectuată cu produsele Pink Intimate System de către doamna Dr. Raluca Hera, Medic primar obstetrica ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale, Specialist Age Management Genital, Specialist Ginecologie Estetică.

Am întrebat-o pe doamna dr. Raluca Hera ce determină aceste modificari.

Multe femei nu se simt confortabile cu faptul că pielea lor din regiunea intima a devenit mult mai închisă decât pe restul corpului. Ori acest aspect considerat inestetic –  colorația prea închisă -, poate să deranjeze în momentele de intimitate. Ce e de făcut?

Pe măsură ce pielea își pierde colagenul și grăsimea naturală, labiile devin mai laxe și capătă un aspect căzut. Fluctuațiile în greutate, sarcinile și nașterea pe cale vaginală pot provoca daune mușchilor canalului vaginal. Perioadele de pre-menopauză și de menopauză marchează începutul procesului de îmbătrânire vaginală (sau vulvară): scăderea accentuată a nivelului de hormoni duce la o subțiere treptată atât a vulvei, cât și a pereților vaginali, care determină efecte neplăcute cum ar fi uscăciunea vaginală și durerea în timpul actului sexual.

Interesul crescut pentru albirea zonei genitale coincide cu popularitatea epilării cu laser pentru aceasta zonă: absența părului pubian face ca nuanța mai întunecată a vulvei să fie mai vizibilă. Modificările părților genitale feminine apar treptat, în principal în perioada pre-menopauză, de la vârsta de 42 de ani până la vârsta de 50 de ani și cresc mai rapid după această perioadă datorită reducerii nivelului de estrogeni. Pentru toate femeile care se confruntă cu această problemă, albirea este soluția ideală.


În contextul îngrijirii feței, astfel încât să pară mai tânără, femeile tind să-și dorescă și refacerea nuanței pielii pe care o avea zona intimă când erau mai tinere – mai ales atunci când restul aspectului lor ascunde vârsta lor biologică.


Ce întrebări să pui înainte de o intervenție de albire a zonei intime?

 

Cât durează un tratament cu Pink Intimate și, respectiv, un protocol complet?

Procedura de albire cu Pink Intimate are o durată de aproximativ 30-40 de minute și are două etape: curățarea profundă a pielii și aplicarea sistemului de albire. Efectul de tonifiere și lifting este vizibil imediat după prima ședință. Tratamentul este recomandat atât femeilor cat și bărbaților. Protocolul peeling-ului biochimic cuprinde între 3 și 6 sedințe, programate o dată pe săptămână. Dupa caz, impreuna cu medicul se pot stabili sedinte suplimentare de albire chimica sau se poate opta pentru un tratament de finisare a albirii cu laser.

 

Etape:

 1. Curățarea delicată a zonei care urmează să fie tratată
 2. Aplicarea unei cantități mici de produs prin masare până la absorbția completă a acesteia
 3. Aplicarea produsului se face de 3 ori
 4. Pe zona tratată se aplică o cremă hrănitoare și calmantă, la final.

Pacienta pleaca acasa cu o crema de albire si biorevitalizare pe care o va aplica zilnic intre sedintele de tratament, produsul completand efectul procedurii din cabinet.

 

Pink Intimate System folosit la @AvraInstitute este testat dermatologic, formulat cu o combinație specială de ingrediente active, menite să readucă  luminozitatea pielii în zonele intime si sa rejuveneze aspectul ariei genitale externe.

 

Indicațiile acestui peeling:
Reduce imperfecțiunile culorii pielii si petele pigmentare. Ingredientele active inhibă activitatea tirozinazei și formarea melaninei.

 

Zonele de aplicare ale peeling-ului sunt

 • regiunea genitala externa: muntele lui Venus, labiile mari, regiunea perianala, regiunea inghinala
 • axila
 • mameloane
 • linia bikini
 • cicatrici
 • coate
 • genunchi
 • fese

 

Pink Intimate System conține:

 • acid cloracetic modulat
 • uree
 • acid kojic
 • rezorcina
 • glutation
 • papaina
 • ginesteina
 • retinol
 • bisabolol
 • lemn dulce

 

Este dureros tratamentul?

Procedura de albire cu Pink Intimate System este total nedureroasă și nu necesită anestezie.

 

Când este contraindicată procedura de albire?

În cazurile în care există tulburări ale coagulării sângelui sau în terapia cu anticoagulante, în cazurile de diabet sau în cazul unei inflamații sau infectii ginecologice active (de ex. herpes).

 

Poate fi combinată cu alte proceduri?

Da. Această procedură poate fi combinată cu vaginoplastia, alte proceduri de albire (injectabile, laser), cu întinerirea labiilor mari prin transferul de grăsime.

 

Ai nevoie de timp de recuperare după procedură?

Ședința de tratament poate fi urmată de o senzație foarte ușoară de arsură în zonă, dar care dispare în câteva minute, deci nu este nevoie de o perioadă de recuperare post-tratament.

Dacă ești interesată de procedurile de estetică genitală, Avra Institute are mult mai multe servicii din această categorie (microneedling cu PRP, augmentare punct G, biorevitalizare labii mari, injectare cu acid hialuronic sau cu toxină botulinică, ș.a.).

Detaliile legate de proceduri le găsești pe www.avrainstitute iar prețurile procedurilor aici.