De la facechart la desen pe corp

             Atunci cand vine vorba de makeup si tot ce reprezinta acest domeniu de beauty, trebuie sa privim mai departe de imaginea de ansamblu, sa iesim din multime si sa ne punem amprenta astfel incat sa ne facem remarcati, sa lasam imaginatia sa curga si sa uitam putin de reguli si teorii, pentru a atinge latura artistica a acestui domeniu frumos.

Iubesc arta si tot ce ofera ea! Desenez de mic copil, iar de cand am desoperit pasiunea pentru makeup toate lucrurile artistice pe care le-am dezvoltat sau dobandit de-a lungul timpului le-am integrat in machiaj. Astfel, ori de cate ori simt nevoia de a iesi din zona de confort, dar totusi sa pastrez ideea de dezvoltare in acest domeniu, aleg sa desenez machiaje.

Aici, in functie de stare, fie imi creez pe foi chipuri carora sa le dau viata, fie printez facechart-uri pe care le desenez, fie transform “panza” de lucru in piele si ma desenez pe corp (pe maini sau picioare). Aceste desene pot fi o practica foarte buna atunci cand nu ai modele pe care sa le machiezi, pot fi o inspiratie pentru urmatoarele machiaje sau chiar sa fie ele inspirate din alte machiaje. Pe langa exercitii de rabdare si creativitate, ele ofera si o buna practica de formare a ochiului in ceea ce priveste caderea luminii, a umbrelor, combinarea de culori, texturi si grafica. Avand o panza plana, fara niciun relief, imaginatia sporeste datorita faptului ca trebuie create noi trasaturi, volume, pe care apoi sa le evidentiezi.

“Your face can be a canvas, but not everyone can create art.” Poate fi machiajul considerat o forma de arta?

Bineinteles ca nu toata lumea are inclinatii artistice in ceea ce priveste desenul/pictura, dar se pot printa tipuri de portrete deja realizate pe care sa le “machiezi”. Daca ai talent in domeniul de makeup, nu exista motive pentru care sa nu poti crea si aceste desene.

Personal, consider că machiajul ar trebui să fie considerat o formă de artă la fel ca toate celelalte, deoarece creativitatea și abilitățile sunt folosite pentru a crea o piesă finală. Cred că o față este o pânză, folosită pentru a-ti exprima și a încerca lucruri noi folosind machiajul.