Andra Manea, Make-up Artist Oficial L’Oreal Paris – Așa cum puține sunt persoanele care vor [...]

[…] să facă performanță în machiaj, la fel de puține sunt și școlile care, într-adevăr, te învață ceea ce trebuie. Așa a apărut și proiectul meu de suflet Go Pro Academy, din dorința de a ridica standardele școlilor de machiaj din România și de a crea noii profesionisti in domeniu.

interviu cu Andra Manea, Make-up Artist Oficial L’Oreal Paris


 1. Draga Andra, iata prima intrebare(de incalzire) pentru tine, intrebare care suna usor amuzant, pentru ca provine dintr-o replica faimoasa de film, insa usor modificata: “Ce crezi ca te recomanda” in aceasta galerie MUA? Cu ce a schimbat sau cu ce a imbogatit Andra Manea harta machiajului din Romania? 

Îmi place sa spun despre stilul meu ca acopera in aceasta ‘harta’ zona frumuseții clasice, a machiajului care scoate femeia in evidenta și frumusetea ei naturală.

 

 1. Foarte putini stiu ca tu ai absolvit Facultatea de Arhitectura. Doar esti…fiica tatalui tau, nu-i asa? (arh. Dan Manea).  

Am ales arhitectura din pasiune dar și din admiratie pentru tata; in continuare a rămas o plăcere a mea, doar ca a fost înlocuită de o și mai mare pasiune, cea pentru machiaj. De mică părinții m-au încurajat sa-mi aleg o meserie pe care s-o fac cu drag, așa ca tranzitia a fost una lejera.

 

 1. Ai traversat multe etape pana astazi, cand esti Make-up Artist Oficial L’Oreal Paris si detii propria academie de make-up. Nu te fortez sa faci o retrospectie, dar ne-ar placea sa rememorezi momentele tale de varf(dar si de rascruce) din acest parcus.

Momentul de vârf dar și de răscruce pentru mine a fost atunci când l-am cunoscut pe Alexandru Abagiu. Mereu ii spun ca a fost norocul vieții mele profesionale atunci când m-a luat asistenta, având astfel ocazia sa fur meserie. Dar da, a fost și un moment de răscruce. Lucrând cu el mi-am dat seama ca nu il voi putea depăși niciodata și in capul meu atunci s-au născut doar doua variante: sa fiu make-up artist și sa accept ca nu voi fi cea mai buna in acest domeniu sau… sa încerc o alta meserie. Cu timpul mi-am dat seama ca fiecare make-up artist poate fi foarte bun pe segmentul lui și ca este loc pe aceasta ‘harta’ pentru toată lumea, de fapt.

 

 1. Care este primul nume care iti vine pe buze atunci cand te gandesti la cel mai cel… make-up artist din toate timpurile(daca exista unul!)

Voi fi subiectiva, ca de fiecare data, Alexandru Abagiu.

 

 1. Prima ta trusa de make-up cuprindea(…)? Dar acum, ce contine trusa ta de make-up?

Prima mea trusa de make-up cuprindea doar doua fonduri de ten Accord Parfait (in prezent True Match) de la L’Oreal Paris cu care reușeam sa acopăr aproape toate nuanțele de ten, un set de pensule comandate dintr-un catalog Oriflame și câteva farduri Art Deco achiziționate de la un curs pe care îl făcusem. La aceasta trusa modesta as adauga și o mână care nu stătea deloc. Când nu aveam model și fața mea refuza sa mai fie machiata și demachiata de atâtea ori pe zi, desenam machiaje pe hârtie.

In prezent trusa mea este… imensa, ne-ar trebui un interviu separat sa enumar cate produse contine!

 1. Fiecare dintre noi – make-up artist sau nu – are produse-fetis in machiaj. Produse de care nu s-ar desparti nicicum, niciodata, le-ar lua ca unice accesorii de supravietuire pana si pe o insula pustie. Alte tale care sunt?

Îmi place aceasta întrebare! Produsul fără de care nu as putea trai este corectorul! Și dacă ar fi trei produse pe care le-as putea lua pe o insula pustie, as adauga si creionul de buze 630 L’Oreal Paris și fardul de obraz 120 L’Oreal Paris.

 

 1. Opinia ta despre scolile de profil din Romania este ca…….(completeaza) 

 

Școlile din România sunt la fel ca make-up artiștii din România: pentru toate gusturile. Sunt scoli pentru cei care vor sa devină profesionisti in domeniu, dar și scoli pentru cei care vor sa se distreze și sa aibă materiale pentru instastories. Așa cum putine sunt persoanele care vor sa facă performanța in machiaj, la fel de putine sunt și școlile care într-adevăr te învață ceea ce trebuie.

Așa a apărut și proiectul meu de suflet Go Pro Academy, din dorința de a ridica standardele școlilor de machiaj din România și de a crea noii profesionisti in domeniu.

 

 1. O intrebare pe care i-am pus-o si lui Alexandru Abagiu. Ce influenceri make-up(si non make-up) urmaresti si de ce? (max 10)

Urmăresc pe toată lumea, practic, pentru ca îmi doresc sa fiu la curent cu tot ce se întâmpla. Un interes sporit îl am fata de marii make-up artiști, care mi se par un reper in domeniu, precum:

 • @thevalgarland
 • @hungvanngo
 • @tompecheux
 • @patrickta
 • @patmecgrathreal

Iar non make-up, este cumva plăcerea mea secreta, urmăresc câteva tipe care fac Fitness și reușesc sa ma motiveze in aceasta direcție:

 • @kimfrench87
 • @ikonicfitness
 • @senadagreca

 

 1. Vreau sa aflu parerea ta  – dar sa fie una extrem de franca – despre ce inseamna un influencer beauty adevarat, indiferent de unde ar fi el. Ce atribute ar trebui sa aiba?

Deși găsim atâtea informații pe net, este foarte complicat sa cernem calitatea lor. Tocmai de aceea consider ca machiajul, de exemplu, nu se poate învață de la influenceri pe net.

Un influencer beauty adevărat ar trebui sa aibă studii in domeniul acesta, ca sa poată cu adevărat sa influențeze pozitiv urmăritorii lui. Și dacă ne gândim la vorba ca ‘cine nu poate sa facă, preda!’, as spune ca pe lângă studii un influencer ar trebui sa și facă:), sa profeseze și sa aibă o experiența practica in domeniul despre care vorbeste urmăritorilor lui.

 1. Sa presupunem ca ai avea, pentru o zi, darul magiei. Cum si asupra cui/ce l-ai folosi?
Eu cred ca oamenii sunt magici! Și ca avem acest dar chiar dacă nu îl exersam:) Dar, ca sa-ți raspund concret la întrebare, mi-ar plăcea sa am puterea sa le arat femeilor cat sunt de minunate și cu machiaj și fără. Sa le fac sa se simtă ființe extraordinare, exact așa cum sunt! Ar fi chiar magic sa fim conștiente de puterea noastră și sa nu așteptăm confirmări de la cei din jur, măcar pentru o zi!