Luminita Ionel: “Conteaza sa cunosti domeniul respectiv si evident, sa faci totul cu foarte multa [...]

Cand am inceput business-ul, aveam un know-how acumulat in peste 12 ani ca technician. Conteaza sa cunosti domeniul respectiv si evident, sa faci totul cu foarte multa pasiune. Pasiunea iti da puterea de cunoastere.

Luminita Ionel – Li Nails Boutique

 

  1. Draga Luminita, visul tau din 2016 s-a transformat, iata, in toti acesti ani intr-o realitate, dar mai ales intr-un frumos succes. Pe langa dezvoltarea in online a unei mari comunitati unde gestionezi subiectele legate de unghii si de produsele Li Nails Boutique, te regasesti in preferintele multor tehniciene nails. Cum ai ajuns la aceasta performanta?

In spatele acestor performante (personale si ale magazinului online ), se regaseste foarte multa munca. In primul rand, cand am inceput business-ul, aveam un know-how acumulat in peste 12 ani ca technician. De fapt, in orice vrei sa faci, conteaza sa cunosti domeniul respectiv si evident, sa faci totul cu pasiune. Pasiunea iti da puterea de cunoastere .  Am zeci de cursuri, niciodata nu m-am oprit din a ma perfectiona cu cei mai buni din domeniu si nici nu ma voi opri, deoarece domeniul se schimba de la zi la zi, apar mereu tehnici noi, produse noi etc.

Sunt multe nopti nedormite, departe de familie, prin hoteluri, sali de curs, aeroporturi; a fost si este greu sa stai departe de familie, dar conteaza foarte mult si sustinerea pe care o ai din partea acesteia, sustinere de care eu nu duc lipsa.

Cand eram tehnician, ma loveam mereu de problema unor produse achizitionate din magazinele online si/sau din magazinele fizice. In multe dintre cazuri, nu primeam informatiile tehnice din partea vanzatorilor. De aceea, am deschis Li Nails Boutique, pentru ca ne-am dorit sa fie un business centrat pe client si pe nevoile lui. De fapt in orice business, clientul este cel mai important. Trebuie sa ii oferi o vanzare dublata de consultanta, nu o vanzare rece. Multi dintre antreprenori nu inteleg acest lucru. Ne instruim mereu personalul pentru a oferi catre client consultanta de care are nevoie in a achizitiona produsele dorite.

 

  1. Care consideri ca sunt atuurile produselor vostre, Li Nails, in comparatie cu alte produse existente in piata.

In primul rand, vorbim de raportul calitate-pret. Dupa cum am zis si mai sus, am adus produse de buna calitate, la un pret competitiv. Este greu sa aduci catre clientele din piata de nails un produs revolutionar, mai ales ca piata este intr-o continua schimbare. In spatele fiecarui produs sunt zeci de sample-uri, teste, discutii, vizite, feed-back-uri etc. In fond, am vrut sa aducem un produs accesibil si versatil pentru fiecare tehnician, indiferent care este nivelul lui de pregatire.

  1. Esti si trainer international, ai format atatia tehnicieni. Ce insemna, pentru tine, sa fii un bun tehnician nails certificat de Li Nails? Se obtin greu aceste certificari de la voi? Ce inseamna ca durata, tipologie de cursuri, costuri?

Aici discutam despre Ambasador al Brand-ului LNB. Nu exista o formula in spatele acestei titulaturi. Difera de la tehnician la tehnician, de modul in care asimileaza informatia. Toti Ambasadorii LNB sunt urmariti incognito de catre mine timp de luni de zile. Urmaresc daca pun in aplicare tehnicile invatate la cursuri, daca lucrarile sunt impecabile si daca reprezinta amprenta mea si modul meu de lucru. In acest domeniu, sunt tehnicieni talentati, care devin Ambasadori in cateva luni iar altii, prin multa munca, in 1-2 ani, depinde de la tehnician la tehnician. Din punct de vedere cost, nu implica nimic din partea tehnicienilor, decat timp si desigur, obligatia de a se perfectiona continuu in acest domeniu.

 

  1. Sigur ai niste produse best of, preferatele tale. Poti sa le enumeri si sa ne spui cateva lucruri despre aceste preferinte ale tale?

Unul dintre preferatele mele este Forming Mulberry Cover LNB, il ador pentru textura lui, fiind usor de modelat chiar si de catre incepatoare si mai ales pentru nuanta lui, potrivita oricarui tip de piele, lucru greu de identificat la alte produse.

Un al doilea produs iubit de catre mine este gelul Soft Natural Skin LNB, care face parte din noua gama de geluri LNB. Este un gel autonivelant care nu curge, lucru care faciliteaza munca unui tehnician incepator. De fapt, toate produsele noastre sunt preferatele mele, din simplul motiv ca este foarte multa munca in spatele fiecarui produs nou intrat in gama LNB.

 

  1. Descrie-ne un protocol indragit de tine, preferat de tehnicienii nails, si realizat cu produse Li Nails. (o descriere integrala, cu pasi)

Prefer ca aceste protocoale de lucru sa fie insusite in timpul cursurilor si trainingurilor pe care eu le predau. Tehnicienii care decid sa urmeze un curs cu mine sunt atrasi de rezultatele obtinute de catre cele care au facut deja stagiile de pregatire.Tot ceea ce fac eu este un intreg protocol si as dori sa ramana asa in continuare, adica privat, doar pentru cursantele mele.

  1. Business-ul Li Nails este un business de familie, facut impreuna cu familia (sotul, fratele), cu prietenii. Consideri ca este mai sigura, mai solida o astfel de formula de business?

In orice business, formula o gasesti tu. Desigur, trebuie sa ai un business plan bine pus la punct, inainte de a incepe. Ulterior, trebuie sa te adaptezi cerintelor clientilor, pietei. Feed-back-ul din partea clientilor este foarte important. Consider ca daca folosesti 10% din fiecare feed-back primit, vei avea un business sanatos si orientat catre client.

 

  1. Ti se pare mai greu sa faci business din Constanta?

Consider ca nu locul in care iti desfasori business-ul este important, ci modul in care il desfasori si desigur, oamenii cu care cladesti zi de zi acest business. Oamenii sunt cei mai important in orice business, trebuie sa fii alaturi de ei zilnic, sa le oferi suport si sa vada in tine un lider, nu un sef.

 

  1. Ce consideri tu ca lipseste sau, mai bine spus, ce ai schimba in industria unghiilor din Romania?

O sa sune dur raspunsul meu dar este adevarul-adevarat. Lipseste omenia si etica in afaceri, Sunt foarte multe intrigi si in loc sa fim uniti, mai mult ne dezbinam.

Este o lupta acerba intre traineri, pentru a arata care are mai multe cunostinte (plus-minus medicale) in domeniul unghiilor. Din punctul meu de vedere, rezultatele tehnicienilor dupa curs, ar trebuie sa fie “ arma “ cu care sa ne luptam.

 

  1. Unde vezi business-ul vostru, in urmatorii ani?

In urmatorii ani…piata este foarte schimbatoare in Romania si nu numai iar aici discutam de toata piata economica, nu numai de cea de beauty. Ca sa te dezvolti in domeniul de beauty, trebuie sa aduci produse noi, tehnice noi, sa inovezi. Nu poti sa faci mereu acelasi lucruri si sa te astepti la rezultate diferite. Asa ca noi aducem produse noi, cursuri noi, tehnici noi, tocmai pentru a tine pasul cu piata care este intr-o continua schimbare. In concluzie, in urmatorii ani, vrem sa fim, daca nu suntem deja, un etalon pentru produse profesionale dedicate unghiilor si o Academie pe portile careia sa iasa numai tehnicieni de top.

 

  1. Numeste cateva persoane din domeniu sau nu neaparat, pe care le consideri, cu adevarat, niste influenceri in viata ta. Persoane care te motiveaza sa mergi mai departe, care te inspira in ceea ce esti si faci zi de zi.

Singurele persoane din viata mea care ma motiveaza si inspira, zi de zi, sunt sotul si copii mei.