SKINIC – #fROmos

Pe creatoarea brandului SKINIC nu am intalnit-o inca. Inchipuiti-va insa ca aveti in fata ochilor un brand care reuseste sa vorbeasca cu atata entuziasm si atata energie despre cea care l-a adus pe lume ca e ca si cum aceasta intalnire atat de asteptata a avut loc  cu luni de zile in urma, atunci cand am descoperit pentru prima data sapunurile artizanale Skinic.

Povestea Denisei Pavlu este prima care deschide portile Tarii fROmos, si o face asa cum doar Denisei ii sta in fire: cu o delicatete rara si cu o aplecare catre un stil de viata aflat in totala armonie cu tot ceea ce este natural si sanatos, departe de agresivitatea unei lumi dominate de artificial si sintetic.

  1. Exista, in viata, lucruri pe care pur si simplu adoram sa le facem. Sunt acele activitati care ne pasioneaza, care ne aduc bucurie, dar care ne inapoiaza o energie insutita. Sunt acele lucruri pe care le facem cu o placere reala. Denisa, sa incepem cu primul ingredient al povestii: A fost odata

  A fost odata ca niciodata… asa incep mai toate povestile nostre romanesti.  In viziunea mea aceasta este cheia ce deschide un univers magic in care totul este posibil, o lume a viselor in care orice dorinta poate sa devina realitate. Si cum povestea  brandului Skinic este 100% romanesca nu o puteam incepe decat  in acest fel.

 

  1. Arta sapunaritului, cum o numesti tu, a debutat intai ca o necesitate: aceea de a cauta solutii la sensibilitatea dermatologica a copilului tau. Aveai nevoie de un produs aproape magic, care sa nu contina compusi sintetici, care sa nu aiba cortizon(solutia ultima indicata de medici), dar care sa fie bland si hranitor cu pielea unui copil.
Ideea de a face sapun natural exista cu mult inainte de problema dermatologica a celui mic, din timpul primei sarcini, cand mi-a picat in mana (nimic nu este intamplator se pare) pe langa cartile ce urmau sa ma pregateasca pentru experienta de mamica, o carte “ Sapun de casa“.

-

Aceasta carte care mi-a trezit amintiri din copilarie cu bunica care facea acele calupuri de sapun ce le tinea in pod. Insa tot procesul de fabricare al acestui sapun era diferit de ce stiam eu.

Asa ca am tot adunat informatii. La vremea respectiva, acum opt ani, nu gaseai mare lucru pe la noi, insa cu putin ajutor am primit carti de specialitate din afara pe care si astazi le folosesc si le pretuiesc. De cand am devenit mamica ma “sperie” cuvinte mult mai putin nocive decat cuvantul “cortizon“. Am incercat sa aleg pentru copiii mei un drum cat mai curat si apropiat de natura, asa ca ideea de a ma abate de la acest drum m-a facut sa pun in joc ultima carte iar rezultatele au fost uimitoare in cazul nostru.

 

  1. In toate aceste cautari inerente inceputurilor Skinic ai simtit vreo clipa ca ai pornit in explorarea adevaratului potential al unor ingrediente lipsite de orice urma de element nociv care urmau sa dea nastere atat solutiei la acea alergie cat si unui brand care sa iti poarte semnatura?

Nici vorba… studiam din curiozitate un domeniu nou pentru mine fara sa am o perspectiva pe termen lung sau vreun plan.  

Eram o mamica care urma, dupa concediul de maternitate, sa se intoarca la meseria ei de inginer constructor si nu ma deranja acest lucru, credeam ca acesta este drumul meu.

-

Se spune ca nu noi ne alegem copiii, ci ei ne aleg pe noi. Acum mai mult ca oricand cred ca venirea pe lume a celei de-a doua minuni din viata mea si cand spun minuni chiar este o minune ca suntem azi aici si povestim a venit cu multe lectii importante la pachet.

Mi-a schimbat complet drumul pe care pornisem si am inteles cu adevarat insemnatatea unor zicale:  “ Fericirea vine atunci cand crezi in ceea ce faci si cand iti place ceea ce faci. Daca alegi sa faci ce iti place la nebunie, nu vei munci nici macar o zi in viata”.

 

  1. Care au fost primii pasi in a impinge povestea mai departe? Ai facut planul unui laborator, ai identificat acele uleiuri naturale si uleiuri fine, esentiale, obtinute doar prin procesare CO2 si distilare la abur…

De aici incolo drumul a inceput sa fie mult mai clar conturat.  Odata ce incepi a sapunari pur si simplu nu te mai poti opri.

Dupa mine arta sapunaritului provoaca dependenta, ingredientele oferite de natura sunt atat de multe incat combinatiile care se pot face sunt practic infinite. Asa ca am facut cursuri de specializare in domeniu si am pus bazele unui laborator care sa indeplineasca toate cerintele legale pentru ca produsele ce sunt realizate sa aiba garantia unui laborator de bune practici in fabricarea produselor cosmetice.

-

  1. Cum sunt aceste sapunuri fabricate, mai exact si de ce este atat de benefic pentru noi sa folosim un sapun natural handmade?

Sapunurile sunt fabricate prin metoda la rece in care uleiurile nu se fierb, astfel se pastreaza proprietatile active ale uleiurilor si unturilor vegetale din compozitie.


Acestea  hranesc pielea cu nutrientii de care are nevoie, uleiurile esentiale au proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatoare si alte proprietati care pun in valoare sanatatea.

 

Aceasta metoda de fabricare a sapunului se realizeaza cu exces de grasime, adica uleiurile si unturile vegetale folosite sunt in procent mai mare decat soda, astfel in urma procesului de saponificare soda este neutralizata complet iar o parte din uleiuri vor ramane nesaponificate avand rol de hidratare si catifelare a pielii

  1. Ce cantitati de sapunuri de fata, de produse de corp, de par, balsam de buze, produce Skinic? Si ce calitati are fiecare linie in parte.

Brandul este la inceput, crestem usor, usor. Demersurile legale care trebuie indeplinite la fiecare reteta in parte sunt destul de costisitoare. Insa, pe masura ce crestem, vom aduce produse noi si ne vom diversifica gama.

  1. Care sunt produsele Skinic best seller si care sunt feedback-urile cumparatorilor(poate ne si impartasesti cateva dintre ele)?

Pentru mine toate sortimentele de sapun sunt minunate, dar avem si un clasament in urma aprecierilor clientilor.

In primavara am participat cu produsele la targul de martisor de la mall Afi Palace Cotroceni unde oamenii au putut sa vada si sa miroasa fiecare sortiment in parte si conform asteptarilor, pentru ca miroase citric-floral cu uleiuri esentiale de geranium, citronella si eucalipt, sapunul cu Jojoba si Geranium a fost pe primul loc urmat de cel cu Argan si Roinita apoi Shea si Babassu

-

  1. Ai adaugat liniilor cosmetice deja create si o linie de lumanari naturale, realizate din ceara de soia din soia nemodificata genetic, cu fitil netratat, un produs vegan, fara parabeni. Cred insa ca a sosit momentul sa definim ceea ce inseamna in acceptia ta, Denisa, cuvantul natural.

 Natural din punctul de vedere al unui ingredient este acela obtinut din materii prime provenite din natura, precum plante si minerale, respectiv dintr-o sursa naturala regenerabila. Materiile prime sunt supuse cat mai putin prelucrarii, iar metodele de prelucrare provoaca cel mai mic impact asupra oamenilor, animalelor si pamantului.

  1. Unde te gasesc in online cei dornici sa descopere produsele Skinic?

Produsele pot fi gasite pe skinic.ro, magazinul nostru online sau pe Facebook  -@Skinic.ro sau Instagram @skinic_cosmetice_naturale

 

  1. Poate ca ai auzit la un moment dat spunandu-se ca “Forma este urmarea functiei”. Cu toate acestea, Hartmut Esslinger, fondatorul Frog Design, care a fost angajat de Steve Jobs si ulterior de Apple in 1982 sa proiecteze computerul Macintosh, a spus ca “Forma este urmarea emotiei.” Asadar, cand ajungi sa te conectezi cu propriile obiective, ele se vor transforma in realitate. Emotiile si bucuriile Denisei Pavlu imbraca astazi….(te rog sa completezi tu fraza.)

… brandul Skinic cu energie pozitiva si optimismul unei lumi tot mai aproape de natura.